33.400 δολάρια κοστίζει ένα δείπνο με την Κλίντον

Οπωσδήποτε δεν πρόκειται για κάποιο σούπερ γκουρμέ εστιατόριο όπου συχνάζει η Χίλαρι Κλίντον αλλά για το κλασικό πλέον δείπνο που διοργανώνει ο βραβευμένος Τζόρτζ Κλούνεϊ προς ενίσχυση του δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία της Αμερικής.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζορτζ Κλούνεϊ αναλαμβάνει να συγκεντρώσει χρήματα για Δημοκρατικό πολιτικό στην κούρσα για την προεδρία. Το 2012 φιλοξένησε γκαλά για τον Μπαράκ Ομπάμα, όπου τα εισιτήρια κόστιζαν 40.000 δολάρια – εκείνη τη βραδιά ο ηθοποιός είχε βοηθήσει να συγκεντρωθούν 15.000.000 δολάρια.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον και συγκεκριμένα είπε: «θα κάνω ό,τι θέλει, θα βοηθήσω με κάθε τρόπο». Το δείπνο σύμφωνα με την αναγγελία θα λάβει χώρα στο σπίτι του Τζορτζ Κλούνεϊ και της Αμάλ Αλαμουντίν στο Λος Άντζελες και το εισιτήριο για να παρακαθίσει κανείς σε αυτό και να ενισχύσει τη Χίλαρι κοστίζει 33.400 δολάρια. Προφανώς το ζευγάρι απευθύνεται σε… σοβαρούς επενδυτές.

Πάντως στο προσκλητήριο email που εστάλη από τη διεύθυνση του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο ηθοποιός ανακοίνωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσουν ορισμένοι δωρεάν είσοδο εφόσον εγγραφούν στην ειδική ηλεκτρονική σελίδα και επίσης δήλωσε ότι το φαγητό θα είναι καλό «σας βεβαιώ, δεν θα μαγειρέψω εγώ, οπότε όλα καλά».

Τέλος στην προσκλητήρια επιστολή για το δείπνο υπέρ της Χίλαρι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ σημείωσε: «Είναι η φωνή της εμπειρίας και της ανοχής… ξόδεψε μια ζωή στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των λιγότερο τυχερών. Είναι η υποψήφια που γνωρίζει από πρώτο χέρι την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων. Και εάν εκλεγεί, θα είναι η μόνη ενήλικας στο δωμάτιο… και τώρα έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη από ενήλικες».
Εικάζουμε λοιπόν πως το δείπνο θα είναι καλό, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνει κάποιος μόνο για να δώσει αυτά τα χρήματα και κυρίως για να τον δουν ότι τα έδωσε. Κι ας μείνει νηστικός.

Η Πρόσκληση απλή και απέριττη.
Η Πρόσκληση απλή και απέριττη.

US Secretary of State Hillary Clinton smiles during a joint press conference with Australian Foreign Minister arr following their meeting at the State Department in Washington, DC, on April 24, 2012. AFP PHOTO/Jewel Samad        (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

Από το δείπνο του 2012 με τους Ομπάμα.
Από το δείπνο του 2012 με τους Ομπάμα.