250 διασημότητες του κόσμου της Τέχνης κατά του Brexit

Διακόσιες πενήντα διασημότητες από τον χώρο της τέχνης και του θεάματος υπογράφουν ανοικτή επιστολή κατά του Brexit, με την οποία καλούν τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ.

Οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Τσιουέτελ Ετζίοφορ και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είναι μερικοί από τους γνωστότερους βρετανούς καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς που υπογράφουν την επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Guardian και προειδοποιεί ότι η Βρετανία θα μείνει στο περιθώριο, εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν ένα Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική… η παγκόσμια επιτυχία μας στη δημιουργικότητα θα αποδυναμωθεί σημαντικά εάν αποχωρήσουμε», προειδοποιούν επεκτείνοντας και πέραν της συνηθισμένης πολιτικο-οικονομικής σφαίρας τον δημόσιο διάλογο για το θέμα.
Το εγχείρημα συντονίσθηκε από το «Stronger In», την επίσημη εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην Ένωση, που υποστηρίζεται και από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων που υπογράφουν την επιστολή, η τραγουδίστρια Παλόμα Φέιθ, η σχεδιάστρια Βιβιέν Γουέστγουντ και ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ.