1623 χρόνια μετά ο 1ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Σε ένα γεγονός γεμάτο συμβολισμούς στην πολυτάραχη εποχή που ζούμε, αναμένεται να εξελιχθεί ο πρώτος «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας», ο οποίος πραγματοποιείται ξανά μετά από 1623 χρόνια και έχει τεθεί υπό την αιγίδα, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και του CISM και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ήλιδας.

Ο δρόμος θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου, παραμονή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Αρχαία Ήλιδα, πόλη που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, στην Αρχαία Ολυμπία, τόπο που ετελούντο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν της διεξαγωγής του πρώτου «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» και τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα δοθούν στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει η Οργανωτική Επιτροπή την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, ώρα 13.00, Ακαδημίας 20, 1ος Όροφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου ενημερωτική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Στις 19 Απριλίου αντίστοιχη εκδήλωση στην Ήλιδα, και στις 20 Απριλίου αθλητές, ομάδες και σύλλογοι, θα τρέξουν τον δρόμο από την Ήλιδα έως την Ολυμπία μεταφέροντας το μήνυμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας!

Εκτελεστικός φορέας της διοργάνωσης είναι το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων) τηλ. 2109630043