Τσακαλώτος σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Για όλα φταίνε οι …δανειστές (οι πρώην και οι επόμενοι)

“Μασάζ” στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να κάνουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης, ενόψει της ψήφισης στη Βουλή των νέων επώδυνων μέτρων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε μια σειρά καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών η θέσπιση του “κόφτη” που προκαλούν αντιδράσεις.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το περιεχόμενο του τελευταίου νομοσχεδίου με τα εναπομείναντα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Παράλληλα, οι υπουργοί θα κάνουν ενημέρωση και για τον δημοσιονομικό «κόφτη», ο οποίος όπως έγινε γνωστό δεν θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, αλλά θα κατατεθεί με τροπολογία.

Βασικό επιχείρημα τους ήταν οι δυσκολίες που παρουσίασαν οι διαπραγματεύσεις.
“Όσοι δεν έχετε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δεν ξέρετε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στην εισήγηση του

Από την πλευρά του, ο κ. Χουλιαράκης επεσήμανε πως «δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο “κόφτης”, αλλά στην περίπτωση που χρειαστεί η επιλογή των κωδικών δεν θα είναι αυτόματη, αλλά θα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης».