ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ στη Ν.Γερμανία: Μία νεκρή – δύο τραυματίες

Νέα επίθεση στη Ν. Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη όπου άνδρας επιτέθηκε με ματσέτα σε πλήθος. Μία νεκρή και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός, ο δράστης συνελήφθη, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο άνδρες τραυματίστηκαν όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι στην πόλη Reutlingen, κοντά στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

 

Ο δράστης σύμφωνα με την τοπική αστυνομία έχει συλληφθεί αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Λίγο πριν τις 16:30 ελήφθησαν αρκετές κλήσεις έκτακτης ανάγκης στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Reutlingen, ότι ένας άντρας στην περιοχή του κεντρικού σταθμού λεωφορείων είχε διαπληκτισμό με μια γυναίκα και την είχε τραυματίσει με ένα μαχαίρι. Η γυναίκα υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς από την επίθεση. Ο δράστης συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα στη σκηνή κοντά λόγω της ταχείας επέμβασης της αστυνομίας. Ο δράστης τραυμάτισε μετά την πρώτη επίθεση και μια άλλη γυναίκα και έναν άντρα.

Ο ύποπτος είναι 21 ετών, από τη Συρία, αιτούμενος άσυλο. Είναι γνωστός στην αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι ένας μοναχικός δράστης, δεν είναι πιθανή απειλή για τον πληθυσμό μέσα και γύρω από το Reutlingen από τη παρούσα κατάσταση».

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο άντρας χτύπησε έξω από ένα κατάστημα κεμπάπ, κάνοντας πολλούς παρόντες να φύγουν σε κατάσταση πανικού.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα: «Ο επιτιθέμενος ήταν εντελώς έξω φρενών. Έτρεξε με το μαχαίρι πίσω από ένα περιπολικό της αστυνομίας».

Είπε ότι αυτοκίνητο που περνούσε έπεσε πάνω του, και στη συνέχεια έπεσε «κατάκοιτος στο έδαφος και δεν κινείτο».

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές λένε ότι η γυναίκα-θύμα εργαζόταν στο κατάστημα κεμπάπ.

Το κίνητρο για την επίθεση είναι προς το παρόν ασαφές.