Μουζάλας: Aν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία και αυξηθούν οι ροές, θα δοκιμαστούμε σκληρά

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild σύμφωνα με το οποίο ζήτησε την άμεση εκπόνηση ενός «Σχεδίου Β» για το προσφυγικό προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Μουζάλας είπε πως «αν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία θα δοκιμαστούμε σκληρά, αν υποθέσουμε ότι θα αρχίσουν ξανά οι ροές. Το φοβόμαστε και προετοιμαζόμαστε. Καμία χώρα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σχεδιάζουμε το πρώτο πλάνο, το δεύτερο πλάνο. Αν ξαναρχίσουν τα ρεύματα οι κινήσεις θα είναι by the book. Θα είναι δοκιμασία, το ξαναλέω. Δεν θα καταστραφούμε, δεν θα πεθάνουμε, αλλά θα είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Δεν έχουν αυξηθεί οι ροές
«Οι ροές δεν έχουν αυξηθεί. Πέρυσι είχαμε 4.000 έως 8.000 καθημερινά. Φέτος, δεν ξεπερνούν καθημερινά τους 100 οι μετανάστες. Αυτό δεν μας κάνει λιγότερο ανήσυχους, βέβαια. Το προσφυγικό για εμένα είναι πάντα πρώτο θέμα. Τα πράγματα δεν είναι ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα. Το προσφυγικό δεν λύνεται, εμείς κάνουμε διαχείριση της κρίσης», δήλωσε ο υπουργός, ενώ συνέχισε σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ.