Ο Φωτήλας θέλει συμπόρευση με τη Ν.Δ

Iasonas Fotilas_db8Ανακατεύει την τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Ο Βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας με τη δήλωση του ότι το κόμμα του θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Ν.Δ, προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις στο Ποτάμι. Μια δήλωση που ήλθε λίγα μόλις 24ωρα, μετά τη διαγραφή του Λεων. Γρηγοράκου από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος κινήθηκε σε ανάλογη κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Ιάσων Φωτήλας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» υποστήριξε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιούργησε μια νέα δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν υπήρχε επί προεδρίας Μεϊμαράκη.
Ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι δεν έχει μοιραστεί την άποψή του αυτή με τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη και ότι θα το κάνει στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η αντίδραση του Ποταμιού
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού απέφυγε να ανεβάσει το θέμα και παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις για το Συνέδριο του κόμματος. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φωτήλα, ανέφερε τα εξής: «Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι. Υπομονή μέχρι το Συνέδριο». Ωστόσο εμφανής είναι η αμηχανία των στελεχών πέριξ του προέδρου του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκη.
Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που επικρατεί ταραχή στην Κεντροαριστερά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να κάνει λόγο για συγχωνεύσεις κομμάτων και κινημάτων, έρχεται ο βουλευτής του Ποταμιού και υποστηρίζει πως το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη πρέπει να τα βρει με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.