Ο Μπαλτάκος ανακοίνωσε νέο ακροδεξιό κόμμα.

Σε λαγό του απόστρατου Στρατηγού Φρ. Φραγκούλη εξελίσσεται ο Τάκης Μπαλτάκος, αναφορικά με την ίδρυση ενός νέου δεξιού κόμματος. Ένα ύποπτο σχέδιο, που τέθηκε σε εφαρμογή, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ, με στόχο την αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του κόμματος.
Η πολιτική απόφαση του πρόεδρου της Ν.Δ να κάνει ουσιαστικό άνοιγμα στο κέντρο ώστε η Ν.Δ να διευρύνει σημαντικά την εκλογική της βάση και να αποκτήσει δυναμική νίκης, φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους εντός των τοιχών.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε αυτά τα σχέδια. Ωστόσο άμεση ήταν και η αντίδραση της ΝΔ. Κύκλοι της Συγγρού σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος ανέφεραν «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής». Μια απάντηση που κατατάσσει το νέο υπό ίδρυση κόμμα στα άκρα και όχι στον πολιτικό χώρο της δεξιάς, που έχει συγκεκριμένα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπαλτάκος, είπε πως «πλέον η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάει προς το κέντρο και γίνεται αμιγώς κεντρώο κόμμα. Στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να υπάρχει δεξιό κόμμα».
Ο κ.Μπαλτάκος πρόσθεσε πως στις εκλογές θα μπορούσε να πιάσει ένα ποσοστό 10%-12% σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, το κόμμα του οποίου είναι δεξιό.
Παράλληλα ανέφερε πώς ο ίδιος δεν θέλει να γίνει αρχηγός και ότι το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί δεν θα πρέπει να είναι πολιτικός. «Θα μπορούσε να είναι από από τον επιχειρηματικό κόσμο, από τη δικαιοσύνη, τα σώματα ασφαλείας. Θα μπορούσε να είναι ο Φράγκος Φραγκούλης».Θέση που δείχνει ποιος προαλέιφεται για αρχηγός του νέου κόμματος.
Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα αυτό θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, αλλά απέκλεισε συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς. «Είναι δεξιό κόμμα ο Καμμένος, αλλά έχει πολύ μικρό ποσοστό» σημείωσε.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ψηφοφόροι στην άκρα Δεξιά, πιστεύω ότι είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που απογοητεύτηκαν, εκνευρίστηκαν και θέλουν να εκδικηθούν» υποστήριξε ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τους ψηφοφόρους της ΧΑ.