Κόκκινα δάνεια: Στόχος Στουρνάρα – Τραπεζών είναι να μειωθούν κατά 50 δις στην επταετία

Επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στα κόκκινα δάνεια, ζήτησε από τις διοικήσεις των τραπεζών ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών
Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τα στελέχη των τραπεζών για το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων των εταιρειών που θα αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα έως τα τέλη του μήνα.

Στόχος της Κεντρικής Τράπεζας είναι μέσα στην επόμενη επταετία τα κόκκινα δάνεια να μειωθούν κατά 50 δισεκ. ευρώ.

Το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ενημερώθηκε για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται με Πράξη του διοικητή, η οποία είναι πιθανόν να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας, να καθορίσει όλα τα παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ σε συνάρτηση με εκείνες που διαθέτει εκ του Νόμου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου και να αποφευχθούν οι αλληλεπικαλύψεις.