Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Υπάρχει σχεδιασμός για αλλαγή κοινωνικού status quo από την είσοδο μουσουλμάνων στην Ευρώπη

Την άποψη ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, που κρύβουν συμφέροντα, για να αλλάξει το κοινωνικό και πολιτιστικό status quo από την είσοδο των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, χτυπώντας καμπανάκι πως μόνο τυχαία δεν είναι τα γεγονότα.

ieronymos«Δεν είναι εύκολο οι μουσουλμάνοι να αφομοιωθούν. Αντιθέτως επηρεάζουν εκεί όπου πηγαίνουν. Επομένως είναι ένα σχέδιο αυτό νομίζω, που αποβλέπει και σε αυτό. Στο να μπορέσουν να εισρεύσουν άνθρωποι στην Ευρώπη και δεν τους νοιάζει κάποιους, εάν αλλάξει το status quo, πολιτιστικά και κοινωνικά, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα μπορέσουν εκείνοι να επιβιώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο κ. Ιερώνυμος θεωρεί ότι το φαινόμενο θα διαρκέσει πολλά χρόνια, κάνοντας λόγο για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές τις μετακινήσεις. «Θα είναι ένα φαινόμενο, που θα διαρκέσει πολλά χρόνια με έναν αντίκτυπο σοβαρό και με σχεδιασμούς διαφόρων, που έχουν πίσω από όσα συμβαίνουν, συμφέροντα», εκτίμησε.

Και προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, είπε ότι το «φαινόμενο ίσως κρατήσει όλο τον αιώνα, τουλάχιστον 50 χρόνια», γιατί κατά την άποψή του «δεν είναι μόνο τυχαία τα γεγονότα, αλλά είναι και σχεδιασμένα». Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν γεγονότα, γιατί «υπάρχει σχεδιασμός, που έχει πολλές ρίζες».

Οπως σημείωσε, «από την μία πλευρά, είναι το ενδιαφέρον για τις γεωπολιτικές καταστάσεις, για αυτά που περιμένουμε να βρούμε στα έγκατα της γης, τα συμφέροντα, αλλά και ένα ακόμη μεγάλο θέμα, που δεν το έχουμε προσέξει και άλλοι το μελετούν. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος που γερνάει. Ο πληθυσμός της λιγοστεύει.

»Αυτοί που μελετούν τα κοινωνικά προβλήματα, μας λένε ότι μετά από 30 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η μισή στον πληθυσμό, είτε γιατί δεν κάνουν οικογένειες, είτε γιατί κάνουν ένα ή κανένα παιδί. Χρειάζονται ανθρώπους. Επομένως είναι και αυτό ένα θέμα που έχει λόγο, στην μετακίνηση αυτών των ανθρώπων.

»Η Ευρώπη θέλει ανθρώπους, οι οποίοι κατά τους σχεδιασμούς ορισμένων, εκτιμάται ότι θα αφομοιωθούν και θα μπορέσουν να γίνουν εργατικά χέρια, θα μπορέσουν να βοηθήσουν, την περαιτέρω εξέλιξη στην Ευρώπη.

»Η άποψη που έχω εγώ -και άλλοι την έχουν- που δεν είναι θέση της Εκκλησίας γενικότερη, είναι ότι, δεν είναι εύκολη αυτή η αφομοίωση».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε παράλληλα αμφιβολίες και για τον ρόλο πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. «Οι Έλληνες προσέφεραν και προσφέρουν. Εγώ από την προσωπική μου εμπειρία στον χώρο του Αιγαίου, στα παράλια τα δικά μας, δεν είμαι αισιόδοξος ότι, αυτοί που δείχνουν ενδιαφέρον, ενδιαφέρονται για αυτούς τους ανθρώπους που πνίγονται», ανέφερε, τονίζοντας πως «κατά την άποψη μου το 50% όλων αυτών των οργανώσεων των ΜΚΟ, πολλά άλλα κάνουν, εκτός από το να βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους».