Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις αντιστρατήγων από ΕΛΑΣ- Αντιδράσεις για καρατόμηση Σφακιανάκη και Σταυρόπουλου

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χθες τις τοποθετήσεις των νέων αντιστρατήγων, που καθορίστηκαν με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Στην θέση του υπαρχηγού τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Γιάννης Διαμαντόπουλος, ενώ η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, καταλαμβάνει την θέση του Προϊστάμενου Επιτελείου.

Οι άλλοι δύο αντιστράτηγοι, Αριστείδης Ανδρικόπουλος και Μιχαήλ Καραμαλάκης, τοποθετήθηκαν στις θέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας και του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ στο διαδίκτυο υπάρχει πλήθος αντιδράσεων για την απομάκρυνση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του υποστρατήγου Σφακιανάκη.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα έντονες, με χιλιάδες χρήστες να βάζουν στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να μην… αποδέχεται το έργο που έχει αφήσει στη ΔΗΕ ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Αλλά μετά τον κ. Σφακιανάκη σειρά είχε ο Σταύρος Σταυρόπουλος, που αποστρατεύεται!

Κοινή εκτίμηση αποτελεί ότι δύσκολα θα συναντήσει κανείς αστυνομικούς με τα προσόντα του Αστυνομικού Διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, με πλήθος επιτυχιών στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και αργότερα διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τον άνθρωπο που ακόμα και σήμερα ισχύει ενεργό συμβόλαιο θανάτου στο όνομά του από την διαβόητη Greek Mafia την ηγεσία της οποίας, εκείνος έβαλε στη φυλακή και ποτέ δεν του το συγχώρεσε.

Σε αυτή τη λογική, αλλά με βάση πολιτικά κριτήρια, κινήθηκε από τότε που ανέλαβε την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Νίκος Τόσκαςο οποίος έθεσε ως προτεραιότητά του πράττει την καρατόμηση του συγκεκριμένου αστυνομικού. Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, υπήρξε έναν ολόκληρο σίριαλ για την αντικατάστασή του με αντιδράσεις και από τον προκάτοχο του κ. Τόσκα, κ. Γιάννη Πανούση.