Λιτότητα τέλος για την Μέρκελ – Εδωσε αύξηση 830 ευρώ στον μισθό της

Λιτότητα τέλος για την Μέρκελ. H Μέρκελ έκανε αύξηση 830 ευρώ στον μισθό της. Τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν παραιτηθεί το 2012 από την αύξηση του μισθού τους.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τη σχεδιάζει τώρα σε δύο φάσεις. Η καγκελάριος Μέρκελ και τα μέλη της κυβέρνησής της θα πάρουν αύξηση. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο μισθός τους θα αυξηθεί αναδρομικά από τον Μάρτιο κατά 2,2% και κατά 2,35% τον Φεβρουάριο του 2017.

Την απόφαση αυτή θα λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά την αυριανή συνεδρίασή της, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Berlinr Kurier. Έως το 2012 οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είχαν παραιτηθεί από τις προβλεπόμενες αυξήσεις. Τη σχετική απόφαση για την αύξηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αυξάνεται έτσι ο μισθός της καγκελαρίου σε δύο φάσεις, κατά 830 ευρώ συνολικά και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ τον μήνα.

Επίσης, οι υπουργοί (παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στον δημόσιο τομέα ) θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω. Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ το μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία, κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το Κοινοβούλιο.

www.dikaiologitika.gr

SHARE