Για νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζονται οι αγρότες

Προσπάθεια να αναβιώσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών κάνει η Πανελλαδική επιτροπή των 68 μπλόκων, η οποία ανακοίνωσε την πραγματοποίηση σύσκεψης για τις 18 Μαρτίου.

Την ημέρα λοιπόν που θα συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής και ο Ελληνας πρωθυπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό οι αγρότες, με επικεφαλή τον Βαγγέλη Μπούτα, καλούνται στη Λάρισα για να αποφασίσουν τις επόμενες τους δράσεις εν όψει και της ψήφισης των μέτρων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής είναι η ακόλουθη:

Στη σύσκεψη:
* Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα.

* Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

* Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και τον συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

* Θα γίνει συζήτηση για το πως θα προχωρήσει αποτελεσματικά η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων/ Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το άπλωμα και το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.