Βούλτεψη: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξαναγράφουν Ιστορία

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά (ξανα)γράφουν Ιστορία!» αναφέρει σε δήλωσή της η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα ενημέρωσης και, όπως λέει, συγγραφή της «κοινής ιστορίας».

Ένα γεγονός που η κυβέρνηση αποσιώπησε επιμελώς, προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα της.

Η κυρία Βούλτεψη τονίζει οτι πέρασε εντελώς απαρατήρητη η δήλωση Νταβούτογλου, ενώπιον του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «εργαζόμαστε με κοινή προοπτική σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης στη συγγραφή μιας κοινής ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης και της επανεξέτασης των σχολικών εγχειριδίων προκειμένου να υπάρξει μια καλή επικοινωνία»

και προσθέτει: «Όπως και η δήλωση Νταβούτογλου περί συζήτησης για “το θέμα των αμοιβαίων δικαιωμάτων των μειονοτήτων”, αν και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, η μειονότητα στην Τουρκία είναι ελληνική, ενώ η μειονότητα στην Ελλάδα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική. Επομένως, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν και την Ιστορία και τη Συνθήκη της Λοζάνης».

Άραγε η κυβέρνηση θα απαντήσει;

Ολόκληρη η δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη

Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να τηρεί η κυβέρνηση για την έναρξη συνεργασίας με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, η οποία επικυρώθηκε μάλιστα και με συμφωνία που υπεγράφη από τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα.
Είναι επομένως προφανές ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαφωνούν με την περιστολή της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και τις διώξεις εφημερίδων και δημοσιογράφων – άλλωστε και οι ίδιοι δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται στον Τύπο.
Υπέγραψαν τη συμφωνία την ώρα που στην Τουρκία εφημερίδες τίθενται υπό επιτροπεία μετά από εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία τους, αρθρογράφοι απολύονται με κυβερνητική εντολή, οι αγωγές και οι καταδίκες εφημερίδων που δημοσιεύουν επικριτικά σχόλια πέφτουν βροχή, δημοσιογράφοι αποκαλούνται επίσημα «πληρωμένοι τσαρλατάνοι» ή φυλακίζονται με την κατηγορία της «κατασκοπείας».
Την ίδια ώρα, εντελώς απαρατήρητη πέρασε η δήλωση Νταβούτογλου, ενώπιον του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «εργαζόμαστε με κοινή προοπτική σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης στη συγγραφή μιας κοινής ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης και της επανεξέτασης των σχολικών εγχειριδίων προκειμένου να υπάρξει μια καλή επικοινωνία».
Όπως και η δήλωση Νταβούτογλου περί συζήτησης για «το θέμα των αμοιβαίων δικαιωμάτων των μειονοτήτων», αν και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, η μειονότητα στην Τουρκία είναι ελληνική, ενώ η μειονότητα στην Ελλάδα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική.
Επομένως, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν και την Ιστορία και τη Συνθήκη της Λοζάνης.
Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά (ξανα)γράφουν Ιστορία!