Χαράτσι πάνω απο 21000 ευρώ για μη πληρωμή διοδίων

Ένα μεγάλο θύμα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα και του κινήματος “δεν πληρώνω” παρουσίασε χθες το δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ο άνεργος αρχαιολόγος Γιώργος Θεοφάνους κινδυνεύει μα χάσει το σπίτι του επειδή άκουσε τον κ. Τσίπρα και δεν πλήρωνε στα διόδια της Εγνατίας Οδού για 3 χρόνια.
Ο Γιώργος Θεοφάνους έχει περιέλθει σε απόγνωση, καθώς καλείται τώρα να πληρώσει πάνω από 21.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, του ζητούν να καταβάλει 427 ευρώ για καθεμία από τις 178 παραβάσεις που του χρεώθηκαν από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στην Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα το χρέος του να φτάνει τα 21.787 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Ο άνεργος αρχαιολόγος έλαβε πριν από λίγες ημέρες ατομική ειδοποίηση από την εφορία να πληρώσει 8.400 ευρώ έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που δεν καταβάλλει τα χρήματα απειλείται με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακόμη και του σπιτιού του, όπως είπε μιλώντας στο Mega.
Ακόμα ηχούν στα αυτιά του Γιώργου Θεοφάνους οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα στα διόδια (δες σχετικό video), όπου ο σημερινός πρωθυπουργός καλούσε τους πολίτες σε ανηπακοή και να μη πληρώνουν τα διόδια. Όταν μάλιστα είχε ερωτηθεί πως θα αντιμετωπισθούν τυχόν προσαγωγές στη Δικαιοσύνη είχε πει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ξεσηκωθεί η κοινωνία γιατί οι αυτοκινητόδρομοι είναι έργα διαπλοκής!!!
Στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο κ. Θεοφάνου ξέσπασε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως είπε το κόμμα στήριζε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» μόνο όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση. «Εκανα λάθος ίσως στο ότι πίστευα ότι όταν θα βγει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτή θα άλλαζε τους νόμους και αυτά τα κινήματα θα δικαιώνονταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τώρα, ο άνδρας που είναι άνεργος από τον περασμένο μήνα ζητά να πληρώσει μόνο το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς προσαυξήσεις, καθώς έχει δύο ανήλικα παιδιά και κάθε μήνα καταβάλλει διατροφή 500 ευρώ στην εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία ζει με τα παιδιά του στην Ιταλία και είναι επίσης άνεργη.