Τσίπρας: Η Ελλάδα τηρεί τις συμφωνίες της, το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ευρώπη

Η Ελλάδα σηκώνει τεράστιο βάρος αλλά τηρεί τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς το προσφυγικό και το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και οι αριθμοί των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο είναι αμείλικτοι.
«Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ότι όλοι θα πρέπει τηρήσουν τις δεσμεύσεις που επίσης έχουν αναλάβει» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, χαρακτήρισε «ειλικρινή και γόνιμο» τον διάλογό του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καζνέβ είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει μέσα στο 2016 τις ίδιες ροές με εκείνες του 2015, επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την Τουρκία για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο γάλλος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και στην ανάγκη να ενισχυθεί η FRONTEX. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα ενισχυθεί με ειδικούς στον έλεγχο πλαστών εγγράφων.