Νέα προκλητική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια

Μια ακόμη πρόκληση, η δεύτερη σε λίγες ημέρες συνέβη σήμερα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Το επεισόδιο προκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός όταν μιλώντας από το βήμα εκτόξευσε ένα ακόμα λόγο ρατσισμού και επανέλαβε τις κατηγορίες τους περί «προδοτών» για τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Απόψεις που καταδίκασε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από την έδρα που βρισκόταν ο Πρόεδρος της Βουλής.
«Είχατε προσχεδιάσει και την σημερινή πρόκληση, είναι η δεύτερη πρόκληση μέσα σε λίγες ημέρες. Πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Οι εκφράσεις σας- που τις επαναλάβατε 30 φορές περί «προδοτών» είναι κατάπτυστες, άλλες 30 φορές, όσες τις αναφέρατε… Διαγράφονται από τα Πρακτικά και σας αφαιρώ το λόγο…

Η επίκληση της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για να επιτίθεστε στην Δημοκρατία… τα θέματα Δημοκρατίας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι θέματα ύψιστης σημασίας και δεν μπορεί κανείς να παίζει με αυτά… σε ένα τόπο που με τα περί προδοτών έχει ταλαιπωρηθεί πολύ… Σας αφαιρώ το λόγο… ».

Για το ανάλογο επεισόδιο που προκάλεσαν οι τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής την περασμένη Τρίτη στην απόρρητη ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και τις κατάπτυστες εκφράσεις που εκτόξευσαν κατά των επιτελείς των ΕΔ και τις βιντεοσκοπήσεις που έκαναν, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ζητήσει από την Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει το πώς η Βουλή μπορεί να κινηθεί νομικά και να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Ο Λαγός αποκάλεσε προδότη τον Καμμένο από το βήμα της ΒουλήςΤου αφαιρέθη ο λόγος

Ξεπέρασαν τα όρια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα ο Γ. Λαγός ο οποίος πρωταγωνίστησε και πάλι σε επεισόδιο κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας τον οποίο χαρακτήρισε από του βήματος του Κοινοβουλίου προδότη, όπως και το σύνολο της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης να του αφαιρέσει το λόγο.
Ο χαρακτηρισμός «προδότης» αποδόθηκε στον κ. Καμμένο από τον κ. Λαγό, με αφορμή τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό. Χαρακτηρισμός βαρύτατος και αναπόδεικτος. Γιατί μέχρι σήμερα στη Βουλή και σε αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων πολλά έχουν λεχθεί και έχουν ακουστεί χαρακτηρισμοί βαρύτατοι. Ωστόσο όλοι οι βουλευτές ξεκινούν από την ίδια αφετηρία ότι ο καθένας προσπαθεί αν υπερασπισθεί τα συμφέροντα της πατρίδας με τον καλύτερο τρόπο, πάντα σύμφωνα με τις αντιλήψεις του. Για το λόγο αυτό ξένισε ο χαρακτηρισμός προδότης.
Όλα ξεκίνησαν όταν αρχικά ο κ. Λαγός αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για υποτακτικό της νέας τάξης πραγμάτων ο οποίος σκύβει το κεφάλι. Ο κ. Λαγός συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι προδοτική διότι παραχώρησε τα σύνορα προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός των όσων συνέβησαν:

ΒΟΥΤΣΗΣ: Σας αφαιρώ το λόγο γιατί είπατε πράγματα ανεπίτρεπτα για 2η φορά για να προκληθεί επεισόδιο στην αίθουσα. Είναι ανεπίτρεπτο
ΛΑΓΟΣ: Είναι η άποψή μου. Η δημοκρατία σας δεν με αφήνει πω τη γνώμη μου;
ΒΟΥΤΣΗΣ: Για εκλεγμένους ανθρώπους και τις ένοπλες δυνάμεις είναι λάθος να μιλάτε έτσι
ΛΑΓΟΣ:Δεν τα έχω με τις ένοπλες δυνάμεις αλλά με τον δοτό υπουργό του 1% . Είναι ψέματα να λέτε ότι τα λέμε για τις Ε.Δ
ΒΟΥΤΣΗΣ: Σας αφαιρώ το λόγο
ΛΑΓΟΣ: Δείχνει πόσο ανεκτικοί είστε στη Δημοκρατία

ΒΟΥΤΣΗΣ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας κε Λαγέ από όσους συστηματικά καταπατούν τη δημοκρατική διαδικασία μέσα σε αυτή την αίθουσα. Γνωρίζετε ότι αυτό που έγινε προχθές έχει πάρει το δρόμο του για να υπάρξει εισήγηση από νομική επιτροπή για το κατά πόσο σε απόρρητη επιτροπή με παρούσα την ανώτατη ηγεσία ενόπλων δυνάμεων επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η διανομή σε εθνική κλίμακα. Είναι αχαρακτήριστα όσα κάνατε. Το ότι επιλέξατε εσείς σήμερα να επαναφέρετε τη φρασεολογία περί προδοτών είναι απολύτως απαράδεκτο. Μιλάτε για εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και αυτό είναι απαράδεκτο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Λαγός όρθιος πλέον κοντά στην έξοδο φώναξε “Είπα προδότη τον Υπουργό και τον ξαναλέω. Είναι προδότης” προκαλώντας νέα αντίδραση του Προέδρου της Βουλής ο οποίος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή είχε προσχεδιάσει και το σημερινό επεισόδιο, σε συνεδρίαση η οποία μεταδίδεται ζωντανά και πως η δημοκρατία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια: “Η συμπεριφορά σας αποτελεί ντροπή. Είχατε συστηματικά προετοιμάσει και τη σημερινή πρόκληση. Είναι η δεύτερη αναίσχυντη πρόκληση μέσα σε λίγες ημέρες. Πάρτε τα μέτρα σας και η δημοκρατία θα πάρει τα δικά της”.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που η Χρυσή Αυγή προκαλεί ένταση – και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο- στη Βουλή, καθώς το τελευταίο διάστημα απέφευγε την πρόκληση επεισοδίων.