Όλες οι αλλαγές, που έρχονται στη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, με ειδική τροπολογία δύο αρμόδιων υπουργών στη Βουλή.
Τελειώνει η βασανιστική οικονομική δυσπραγία , με δάνεια ύψους συνολικά 250 περίπου εκατ. ευρώ (με πλήρη παραχώρηση τριπλάσιας αξίας ακίνητης περιουσίας επί 160 και πλέον στρεμμάτων). Μαζί τελειώνει το θεσμικό καθεστώς διοίκησης που είχε επιλέξει ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης. Αλλάζει οριστικά πλέον το σχήμα διοίκησης και περνάει η πλειοψηφία του Δ.ΣΑ. στο Δημόσιο. Τη σχετική τροπολογία, αναφερόμενης στην οικονομική βιωσιμότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τη διοίκηση σε νέες βάσεις κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.
Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ελληνικό Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος επί εκτάσεως 160.000 τ.μ., όπως επίσης και των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση όσες υποχρεώσεις του Μεγάρου έχουν συμψηφιστεί ή εισπραχθεί από το Δημόσιο, φόρους ή πάσης φύσεως εισφορές υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ τρίτων. Φτάνουν τα 250 εκατομμύρια.
Σε αντάλλαγμα, το εντεκαμελές Δ.Σ. θα ορίζεται, όπως προβλέπει η τροπολογία, κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο , 6 μέλη από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο μέλη από τον υπουργό Οικονομικών και μόνο τρία μέλη θα υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Φίλων της Μουσικής», στον οποίο παραχωρούνται δωρεάν προς χρήση για έως πέντε εκδηλώσεις οι μεγάλες αίθουσες και έως πέντε οι μικρές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής. Παλαιότερα η εκπροσώπηση επί δέκα μελών ήταν πέντε μέλη από το Δημόσιο (συνήθως και αυτά της προτίμησης Χρ. Λαμπράκη) και άλλα πέντε από τον ελεγχόμενο Σύνδεσμο Φίλων του Μεγάρου Μουσικής.
Πηγή: nonpapernews.gr