Θέμα Βαρουφάκη θέτουν 40 βουλευτές της ΝΔ

Σφίγγει το κλοιό η Ν.Δ στο θέμα Βαρουφάκη, χωρίς ακόμη να θέτει θέμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κατέθεσαν σαράντα βουλευτές της ΝΔ καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διερεύνηση των ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Αφορμή οι πρόσφατες αποκαλύψεις του στον τηλεοπτικό Σκάι. Όπως αναφέρουν «οι ευθύνες του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες, οι οποίοι ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής και πέραν αυτών υπάρχουν οι πολλές παράνομες πράξεις όπως με τα συστήματα και τα ΑΦΜ του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.».
Επίσης τονίζουν ότι «πέρα από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3οΜνημόνιο».
«Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει διερευνηθούν σε βάθος», υπογραμμίζεται ενώ ερωτάται ο πρωθυπουργός «ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής».
Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι: Ελ. Αυγενάκης, Γ. Γιακουμάτος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Γεωργαντάς, Ι. Κεφαλογιάννης, Θ. Καράογλου, Κ. Σκρέκας, Σ. Κεδίκογλου, Απ. Βεσυρόπουλος, Χρ. Κέλλας, Ν. Κακλαμάνης, Μ. Χαρακόπουλος, Ι. Αντωνιάδης, Χρ. Δήμας, Μαρία Αντωνίου, Δ. Κυριαζίδης, Κατερίνα Παπακώστα, Θ. Φορτσάκης, Κ. Βλάσης, Κ. Καραμανλής, Σοφία Βούλτεψη, Χρ, Μπουκώρος, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Αθανασίου, Ν. Παναγιωτόπουλος, Γ. Βαγιωνάς, Β. Οικονόμου, Στ. Γιαννάκης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άδ. Γεωργιάδης, Β. Γιόγιακας, Αθ. Καββαδάς, Αν. Κατσανιώτης, Μ. Κονσόλας, Β. Κικίλιας, Κ. Κουκοδήμος, Φωτεινή Αραμπατζή, Αθ. Δαβάκης, Κ. Κατσαφάδος και Αθ. Μπούρας.