Ζητείται σοβαρότης

Ακούγοντας τις μεγαλόστομες δηλώσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα των «δυνατων» στελεχών της, εύλογα αναρωτιέται κανείς, ακόμη και ο πιο αδαής πολίτης αυτής της χώρας, υπάρχει σοβαρότης;

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Προ ημερών βγήκε ο Πάνος Καμμενος, υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και είπε: «Το Πάσχα βγαίνουμε από το μνημόνιο». Άλλοι χάρηκαν με τη χαρμόσυνη είδηση και άλλοι έκαναν το …σταυρό τους με το απίστευτο νέο που άκουσαν.

Λίγες ημέρες αργότερα ο ίδιος υπουργός προέβη σε νέα βαρύγδουπη δήλωση. Έδωσε συνέντευξη στα ερτζιανά και αποκάλυψε ότι «οι καλύτερες ημέρες έρχονται το καλοκαίρι». Φανταζόμαστε ότι οι συμπολίτες μας που αρχικά είχαν χαρεί με την είδηση περί εξόδου από το μνημόνιο, θα «πάγωσε» το χαμόγελο στα χείλη τους.

Το γεγονός ότι η χώρα πάει ολοταχώς για τέταρτο μνημόνιο, χωρίς ημερομηνία λήξης, με το γνωστό κόφτη, πέρασε προφανώς απαρατήρητο από τον λαλίστατο υπουργό. Δεν είπε κουβέντα. Αντίθετα πήγε στη Βουλή και έδωσε εντολή να ψηφιστούν ένα-προς ένα τα επώδυνα μέτρα.

Οι εκπλήξεις όμως αυτής της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ. Μόλις πριν από δύο ημέρες βγήκε και η σοβαρή κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασιλη να ενημερώσει υπεύθυνα τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο σε τρία χρόνια!!!
Ναι καλα διαβάσατε, σε 3 χρόνια. Εκείνο που δεν διευκρίνισε βέβαια, η κατ άλλα αγαπητή κυρία Γεροβασίλη, είναι αν θα βγούμε όρθιοι ή μπουσουλώντας, γιατί όπως ξέρετε είμαστε και υπερήφανος λαός.

Αυτά τα ολίγα για την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Να τους χαιρόμαστε και κυρίως να μην παραλείψουμε να τους ξαναψηφίσουμε.