Υπουργός Τόσκας:  Δεν φτάνουν ούτε δύο χρόνια  να διορθωθεί η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική. Δυστυχώς επαληθεύτηκα στις υποψίες μου.

Μίλησε ακόμα, χωρίς να γίνει συγκεκριμένος  για συνενοχή κρατικών οργάνων, όχι μόνο αστυνομικών, με εγκληματίες στη Δυτική Αττική και μάλιστα  στις  περιοχές της  μεγάλης βίας.

Δεν υπάρχουν απόλυτα άβατα, απαγορευμένες περιοχές στην Αττική  αλλά και σε κάθε περιοχή της χώρας . «Έχουμε κάνει πάρα πολλές επιχειρήσεις  στη Δυτική Αττική, πριν ένα χρόνο δεν τολμούσε η αστυνομία να μπει στην περιοχή, έμπαινε μέσα ένα περιπολικό και έφευγε πετροβολημένο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Στα δύο χρόνια δεν λύνεται το πρόβλημα, ούτε στα επόμενα δύο θα λυθεί. Όταν κάποιοι για λόγους προπαγανδιστικούς πρότασσαν το πολύ μικρότερο πρόβλημα των Εξαρχείων, εγώ μιλούσα για το σοβαρό πρόβλημα της Δυτικής Αττικής. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Όχι όμως στα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα. Έχουμε κάνει πάρα πολλές επιχειρήσεις, πριν ένα χρόνο δεν τολμούσε η αστυνομία να μπει στην περιοχή, έμπαινε μέσα ένα περιπολικό και έφευγε πετροβολημένο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Flash 96, με αφορμή τις εξελίξεις μετά το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι, ενώ μίλησε ακόμη και για συνενοχή κάποιων κρατικών οργάνων με εγκληματίες αυτής της περιοχής.  Αναφερόμενος προφανώς και σε άλλες   υπηρεσίες του Κράτους, όπως η  Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη,  οι  Δήμοι κλπ. Και ασφαλώς  η Αστυνομία. Χωρίς  όμως να  ομιλήσει  πιο αναλυτικά  είτε  λ.χ. για φαινόμενα   αδιαφορίας στην αστυνόμευση  και παράβασης καθήκοντος  είτε για φαινόμενα  συναλλαγής με κυκλώματα ναρκωτικών, εμπορίας  όπλων  και πυρομαχικών, σωματεμπορίας, κλοπής αυτοκινήτων που ανθούσε αυτές τις περιοχές  Μενιδίου,  Ασπρόπυργου,  Ζεφυριού, Φυλής, Καματερού, Ανω Λοσίων, Ασπρόπυργου κ.α.

Ο κ. Τόσκας έστειλε και ένα μήνυμα αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Μενίδι, λέγοντας χαρακτηριστικά: Αυτοί οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες, να ξέρουν καλά και αυτοί που τους καθοδηγούν και τους προέτρεψαν, ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι.»

Λόγια και υποσχέσεις  καθήκοντος,  πού  πρέπει να γίνουν πράξεις   αφού συναντώνται με  την ασφάλεια και ηρεμία   κάθε τοπικής  κοινωνίας