Υπό πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Υπό πύρινο κλοιό βρίσκεται η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, καθώς οι μεγάλες πυρκαγιές έχουν καταστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις πυροσβέστες.

Η φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σαν Μπερναντίνο εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις αρχές να έχουν απομακρύνει τουλάχιστον 7.000 ανθρώπους από τις εστίες του.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί περισσότεροι από 1.300 πυροσβέστες. Οι φλόγες έχουν καταστρέψει τέσσερα σπίτια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί τρία άτομα.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη, νότια του Λος Άντζελες, έχει κάψει μέχρι στιγμής 53.000 στρέμματα δάσους.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Τζέρι Μπράουν, έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις αρχές να προειδοποιούν για την «ταχεία εξάπλωση» του μετώπου, το οποίο απειλεί σχεδόν 5.000 κτήρια.

Την ίδια ώρα, στη βόρεια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά στο Φέργκιουσον συνεχίζει την καταστροφική της πορεία προς το πάρκο Γιοσέμιτι, το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί. Η φωτιά, η οποία μαίνεται από τις 13 Ιουλίου, έχει κάψει 200.000 στρέμματα και έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη.

Ταυτόχρονα, το πύρινο μέτωπο βόρεια του Ρέντινγκ, έχει καταστρέψει 327.000 στρέμματα γης, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο άτομα. Οι αρχές κάνουν λόγο για 500 καμένα κτήρια, ενώ 30.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει έναν 32χρονο άνδρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τουλάχιστον εννέα εμπρησμούς στην πολιτεία της Καλιφόρνια.