Υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ ο Κλιντ Ιστγουντ

Υπέρμαχος της οπλοκατοχής και των Ρεπουμπλικάνων ο Κλιντ Ιστγουντ δεν αιφνιδίασε κανέναν λέγοντας ότι θα στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire με θέμα τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε ότι αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, σίγουρα θα ψήφιζε τον εκκεντρικό μεγιστάνα για πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Ξέρετε, ο Τραμπ είναι ρατσιστής τώρα επειδή μίλησε γι’ αυτόν τον δικαστή. Και ναι, είναι ανόητο να το λες, δηλαδή να είσαι προκατειλημμένος από το γεγονός πως ο τύπος γεννήθηκε από Μεξικανούς γονείς ή κάτι παρόμοιο. Εχει πει πολλά χαζά πράγματα. Οπως και όλοι τους. Και οι δύο πλευρές. Αλλά όλοι -ο Τύπος και όλοι- λένε “αυτός είναι ρατσιστής” και κάνουν μεγάλη φασαρία γύρω από αυτό. Επιτέλους ξεπεράστε το (σ.σ.: «Just fucking get over it» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε). Είναι μια θλιβερή στιγμή για την Ιστορία», είπε αρχικά ο Ιστγουντ.

Μάλιστα, δικαιολόγησε τα κατά καιρούς «περίεργα» λεγόμενα του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι απλώς λέει αυτό που σκέφτεται: «Μερικές φορές αυτά που λέει δεν είναι τόσο καλά. Και μερικές φορές είναι… μπορώ να καταλάβω τι λέει, αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί του».

«Στα κρυφά, όλοι έχουν κουραστεί από την πολιτική ορθότητα και το γλείψιμο. Είναι μια γενιά που βρίσκεται διαρκώς σε αμυντική θέση. Βλέπουμε ανθρώπους να κατηγορούν άλλους ανθρώπους πως είναι ρατσιστές…

«Θα αναγκαστώ να ψηφίσω τον Τραμπ», δηλώνει στην συνέντευξη ο Ιστγουντ. «Η Χίλαρι έχει πει ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του Ομπάμα. Παίζονται παράξενα παιχνίδια και στις δύο πλευρές του διαδρόμου. Η Χίλαρι έχει κάνει πολλά λεφτά με το να είναι πολιτικός. Εγώ παράτησα τα λεφτά για να γίνω πολιτικός. Είμαι σίγουρος ότι και ο Ρόναλντ Ρίγκαν παράτησε τα λεφτά για να γίνει πολιτικός», συμπλήρωσε.