Υπέρ της επένδυσης οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υπέρ του… Μπαλτά!

Υπέρ της επένδυσης οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υπέρ του… Μπαλτά!
Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατούν οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θέλουν και η επένδυση στο γκολφ Αφάντου να γίνει και δίκιο αποδίδουν στον κ. Μπαλτά για την επανοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου. Και τα δύο όμως δεν μπορούν να συμβαδίσουν αφού η απόφαση Μπαλτά με την οποία χαρακτηρίζεται αρχαιολογικός χώρος η έκταση των 10.000 στρεμμάτων λειτουργεί ως ταφόπλακα στην προσπάθεια για δημιουργία του γκολφ.

Παρά ταύτα και ενεργώντας λαϊκίστικα και με τη λογική «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος» οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Ηλ. Καματερός, υποστηρίζουν ότι η επένδυση πρέπει να γίνει κανονικά προς όφελος της ροδιακής κοινωνίας και επισημαίνουν πως «η άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, θέτει τέλος στην παραπληροφόρηση και στην “κοντόφθαλμη” και εν μέρει αντιφατική αντίδραση της αντιπολίτευσης για το θέμα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «η πράξη της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, ουδόλως θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος για το οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να υλοποιήσει και τούτο διότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται την ταυτόχρονη απαγόρευση δόμησης, αλλά την παρακολούθηση των εργασιών από την αρχαιολογική υπηρεσία, όροι που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί κατά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ από αρχαιολογικής πλευράς…<…>…

Η κήρυξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή».

«Η κυβέρνηση, με την απαιτούμενη σοβαρότητα» αναφέρουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύει έμπρακτα την αποφασιστικότητά της να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της για την επένδυση στο “Γκόλφ Αφάντου”, που θα το αναδείξει σε σημαντικό αναπτυξιακό πόλο της Ρόδου».

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Δωδεκανησιακή κοινωνία, ότι η επένδυση στο «Γκολφ Αφάντου» θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις με τη σωστή διαδικασία, με περιβαλλοντική ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα γίνει με όρους βιωσιμότητας, με τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και προς όφελος του συνόλου της Ροδιακής κοινωνίας», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Πώς όμως θα εξελιχθούν όλα αυτά που υπόσχονται κανείς δεν γνωρίζει αφού ήδη ο επενδυτής έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του τονίζοντας ότι η απόφαση Μπαλτά στην ουσία ακυρώνει την επένδυση.