“Χτύπησαν” την ΤτΕ οι Anonymous

Η Τράπεζα της Ελλάδος βρέθηκε αυτή την φορά στο στόχαστρο της ομάδας χάκερ Anonymous.

Αξιωματούχος της ΤτΕ, ο οποίος διατηρεί την… ανωνυμία του, δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο Reuters ότι η επίθεση μόλις λίγων λεπτών αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τα συστήματα ασφαλείας της Τράπεζας. «Το μόνο που επηρεάστηκε από την επίθεση ήταν η ιστοσελίδα μας» δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Χαρακτηριστικά, στο βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube οι Anonymous αναφέρουν: «Ο Όλυμπος θα πέσει. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε την αναβίωση της επιχείρησης Ίκαρος. Σήμερα ρίξαμε κατ’ επανάληψη την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος».

anonimoustte

Επιπλέον η ομάδα των χάκερ αναφέρει πως η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, κατά δήλωσή τους, θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα. Η επίθεση αυτή, προσθέτουν, «σηματοδοτεί την έναρξη μιας εκστρατείας κατά ιστοσελίδων κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpIcarus, (Επιχείρηση Ίκαρος) με στόχο να επιτεθούν σε «παγκόσμια, διεφθαρμένα οικονομικά ινστιτούτα και οργανισμούς».