Χριστοφιλοπούλου: Να παραιτηθεί ο Πολάκης. Με μαντινάδα απαντά ο υπουργός

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Σε μία δημοκρατική χώρα, ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραμένει υπουργός», δήλωσε η υπεύθυνη για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τονίζει δε, με αφορμή τις απειλητικές δηλώσεις Πολάκη κατά δημοσιογράφων αλλά και την παρέμβασή του σε λίστα διορισμών σε ΜΕΘ, ότι «αν Αριστερά σημαίνει πολιτικοί τραμπουκισμοί και ωμή παρέμβαση στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών, τότε μιλάμε για πρωτοφανή κατάντια!».

Η μαντινάδα Πολάκη

Λίγο νωρίτερα ο κ, Πολάκης σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λάθη στις μοριοδοτήσεις και πως θα εξεταστούν οι ενστάσεις. Όταν μια δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκέπτεται να παραιτηθεί, ο Π. Πολάκης κοντοστάθηκε, γύρισε προς το μέρος της και είπε μια μαντινάδα: «Να σου πω κάτι καλή μου; “Που ‘χει γρε στο πεθυμιό της, το θωρεί και στο όνειρό της”». Σε ελεύθερη μετάφραση η κρητική μαντινάδα σημαίνει πως «ό,τι έχει η γριά ως επιθυμία, το βλέπει και στ’ όνειρό της».
Οταν η δημοσιογράφος του είπε ότι δεν το κατάλαβε, της απάντησε: «Θα το ακούσεις αργά που το είπα και θα το ξαναδείς. Λοιπόν εντάξει, παιδιά, φτάνει», ολοκλήρωσε ο Παύλος Πολάκης, με έναν δύσκολα αποκρυπτόμενο εκνευρισμό.