Χρ. Σπίρτζης: Παρασκευή ξεκινά ο διάλογος για το ραδιοφωνικό τοπίο

Την έναρξη του διαλόγου για το ραδιοφωνικό τοπίο από την Παρασκευή, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι SBC, ανέφερε ότι ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά έχουν καλέσει την Ένωση Ιδιωτικών Ραδιοφώνων Αττικής, για να ξεκινήσει η συζήτηση για το ραδιόφωνο.

Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί πιθανών απολύσεων εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η «ταμπακιέρα είναι αλλού» είπε ο κ. Σπίρτζης, λέγοντας πως στο παρελθόν, στο υπουργείο Μεταφορών έχουν ζήσει πιέσεις από εργολάβους, οι οποίοι διεκδικώντας δισεκατομμύρια, προχωρούσαν σε απολύσεις εργαζομένων στα έργα, για να πιέσουν την κυβέρνηση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, θα ανέβει ο αριθμός των απασχολούμενων γιατί έχουν προβλεφθεί άλλου είδους προδιαγραφές.

Επιστολή στον Τόσκα για ελέγχους διαφημιστικών δαπανών στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΟΜΕΔΙ

Στο μεταξύ, οόπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υποδομών απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας να δοθεί διαταγή στην οικονομική αστυνομία, για να διερευνηθούν οι δαπάνες διαφημιστικού και επικοινωνιακού περιεχομένου, των τελευταίων ετών, σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΟΜΕΔΙ.