“Χορηγός” του Ισλαμικού Κράτους η Τουρκία

Πετρέλαιο υποστηρίζουν οι Ρώσοι, ότι αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος η Τουρκία και το αποδεικνύουν με έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους. Η κατασκοπία δεν συμβαίνει μόνο στις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ.
Το Ρωσικό δίκτυο Russia Today υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες συναλλαγές. Στα έγγραφα καταγράφονται με ακρίβεια οι μεταφορές πετρελαίου από περιοχές της Συρίας στην Τουρκία. Τα συγκεκριμένα έγγραφα συγκεντρώθηκαν από Κούρδους σε εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οι οποίες λειτουργούσαν ως κρησφύγετα των τζιχαντιστών στην περιοχή Σαμπάντι της επαρχίας Χασάκα.
Τα έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία, καθότι αναφέρουν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία της συναλλαγής:
Την ημερομηνία.
Τον τύπο του οχήματος με το οποίο μεταφέρθηκε το πετρέλαιο.
Το όνομα του οδηγού.
Την τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι.

Ένα από τα έγγραφα μάλιστα αυτά φέρει ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2016 και αναφέρει πως το ΙΚ άντλησε 1.925 βαρέλια πετρελαίου από την περιοχή Καμπίμπα και τα πούλησε έναντι 38.342 δολαρίων.
Ανταποκριτές του Russia Today υποστηρίζουν ότι κάτοικοι των περιοχών της βόρειας Συρίας αναγκάστηκαν από τους τζιχαντιστές να εργαστούν στα διυλιστήρια πετρελαίου. Μάλιστα ανέφεραν πως μετά την άντλησή του, το πετρέλαιο μεταφερόταν σε διυλιστήριο και από εκεί μετατρεπόταν σε βενζίνη, ή σε άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. «Τότε οι μεσάζοντες από την Ράκκα και το Χαλέπι έρχονταν για να παραλάβουν το πετρέλαιο και συχνά ανέφεραν την Τουρκία», ισχυρίζεται ένας από τους ντόπιους, τον οποίο επικαλείται το Russia Today. Επίσης, το ρωσικό δίκτυο υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του πληροφορίες από Τούρκο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που συνελήφθη από τους Κούρδους και είπε ότι «η Τουρκία επωφελείται» από την τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας την αγορά πετρελαίου.

Το Russia Today τελειώνει το ρεπορτάζ χαρακτηρίζοντας υπεύθυνη την Τουρκία για την ύπαρξη του Ισλαμικού Κράτους: «Αν η Τουρκία ήθελε να σταματήσει τις επαφές με το ΙΚ, η τρομοκρατική οργάνωση δε θα επιβίωνε. Αν το ΙΚ σταματούσε να λαμβάνει όπλα, νέους μαχητές, τροφή και άλλη βοήθεια από την Τουρκία, τότε θα έχανε έναν σημαντικό χορηγό». Αυτή η δήλωση είναι μια τραγική διαπίστωση η οποία έρχεται να σκάσει σαν πολεμική και όχι τρομοκρατική βόμβα, στους ηγέτες και τον λαό της Ευρώπης, ειδικά μετά το πρόσφατο χτύπημα που δέχτηκε η Ένωση στην καρδιά της, στις Βρυξέλλες.

_-2

_-3

_-1

_-