WSJ: Οργανωμένο σχέδιο εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα-

Ένα νέο σχέδιο, το ονομαζόμενο plan B, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, το οποίο είναι τραγικό για την ίδια την Ελλάδα, κερδίζει ώρα με την ώρα έδαφος στην Ευρώπη, με την ανοχή, αν όχι με την κρυφή υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο που αρχικώς εκπονήθηκε από ακροδεξιούς ηγέτες, υιοθετείται τις τελευταίες ώρες όλο και από περισσότερους Ευρωπαίους πολιτικούς, και αποκαλύπτεται από την Wall Street Journal.

Το plan B, που αποκαλύπτει η WSJ προβλέπει τον σχεδιασμένο εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι αν οι μεταναστευτικές ροές εγκλωβιστούν στη χώρα μας τότε να θα ανακοπεί η πορεία των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη. Υποστηρίζουν δε ότι η Ελλάδα είναι η καταλληλότερη χώρα για να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες- μετανάστες επειδή οι Έλληνες είναι ο πλέον φιλικός λαός με τους μετανάστες!!!

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις και επιχειρεί να κρατάει υψηλά τους τόνους με την Αυστρία που κινεί τα νήματα του plan B και δια του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη καλεί τους Έλληνες να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, μόνο που δεν εξηγεί ποια είναι όλα αυτά τα ενδεχόμενα…

Πολιτικοί παρατηρητές πάντως δεν αποκλείουν ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει σχέση μόνο με την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, αλλά σκοπίμως αφήνει να ενταθεί η κρίση επειδή θέλει να την συνδέσει με την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και με τα μέτρα που πρέπει να λάβει εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης. Στόχος της αποφύγει τη λήψη των σκληρών οικονομικών μέτρων που ζητούν οι δανειστές, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Το plan B εμφανίστηκε αρχικά ως σχέδιο ακροδεξιών ηγετών

Σύμφωνα με την Wall Street Journal το εναλλακτικό σχέδιο ή αλλιώς Plan B, που μέχρι πρότινος υποστήριζαν ακροδεξιοί μόνο ηγέτες στην Ευρώπη, τώρα φαίνεται πως υποστηρίζει από όλο και περισσότερους. Μάλιστα αναλυτές υποστηρίζουν πως θα ενισχυθεί κι άλλο όσο οι εναλλακτικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης κρίσης συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό.
Πολλά θα κριθούν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου στην οποία θα συμμετέχει και η Τουρκία. Αν δεν ενισχυθεί η συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δραματική για την Ελλάδα.
Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, προειδοποιούν, θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν οι μετανάστες να ταξιδεύουν βορειότερα και θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να συνδράμουν την Ελλάδα σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης .
«Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες συγκριτικά με άλλους λαούς των Βαλκανίων ή της ανατολικής Ευρώπης.
Η Ευρώπη έχει αρχίσει να υψώνει φράχτες

Η Ελλάδα προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση τις τελευταίες ημέρες, μπροστά στην πιθανότητα να βρεθεί με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες παγιδευμένους στην ελληνική επικράτεια.
Παρ’ όλα αυτά η Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να υψώνει φράχτες, καθώς η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων προχωρούν πλέον σε στενότερη συνεργασία σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των συνόρων και άρχισαν να στέλνουν πίσω Αφγανούς μετανάστες, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην Ελλάδα πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Πιο «διαχειρίσιμος ο εγκλωβισμός μεταναστών στην Ελλάδα

Είναι ενδεικτικό ότι τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες, σε σύγκριση με τις γειτονικές της βαλκανικές χώρες, ενώ μόλις περάσει το μήνυμα ότι οι μετανάστες έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα, θα μειωθεί και η ροή από την Τουρκία, αφού λιγότεροι άνθρωποι θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Το επιχείρημα βέβαια ότι οι Έλληνες μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό της Ευρώπης τους μετανάστες, είναι αστείο και δείχνει την ανικανότητα της Ευρώπης να ακολουθήσει μια ενιαία πολιτική, ενώ καταδεικνύει ότι υπάρχουν δύο Ευρώπες: Η Ευρώπη της ευημερίας και του πλούτου όπου κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαταράξει την ηρεμία των κατοίκων της και η Ευρώπη των προβλημάτων που οφείλει να υφίσταται τα πάντα προκειμένου να είναι ήσυχη η Ευρώπη της ευημερίας. Αυτό όμως καμία σχέση δεν έχει με την Ενωμένη Ευρώπη που είχαν σχεδιάσει οι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες της παλιάς Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και ίσως είναι η αρχή του τέλους της ΕΕ