Βρέθηκαν δύο εργοστάσια λαθραίων τσιγάρων στον Ασπρόπυργο από κύκλωμα Ρωσοπόντιων. 30.000 λαθραία ρολόγια και 3.οοο γυαλιά ηλίου από ομάδα Κινέζων.

Οργιάζει ασύδοτο το παραεμπόριο, από πλαστά προϊόντα, ρούχα, αξεσουάρ και τσιγάρα- όλα δήθεν από επώνυμες μάρκες. Έχουν γεμίσει από «μαϊμού» είδη οι δρόμοι της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων.

Τα πολυεθνικά κυκλώματα παράνομου εμπορίου και κερδοσκοπίας πάνω στα πλαστά προϊόντα κυριαρχούν με θρασύτητα στην Ελλάδα. Είτε από την Ασία, όπως Κινέζοι, Αφγανοί,Πακιστανοί, Ιρακινοί είτε από χώρες της άλλοτε ΕΣΣΔ και της ΒόρειαςΑφρικής. Νέα σοδειά, δύο υπήκοοι Κίνας, 48 και 52 ετών,που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή των Αχαρνών για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» γνωστών επώνυμων εταιρειών. Παράνομοι σε όλα από τη παραγωγή έως την πώληση. Αστυνομικοί του Τ.Α. Πειραιά εντόπισαν τους συλληφθέντες να μεταφέρουν με αυτοκίνητο, πλήθος ρολογιών, απομίμηση γνωστών επώνυμων εταιρειών. Χιλιάδες.

Για την ίδια υπόθεση συγκατηγορούμενη είναι και μια γυναίκα, ομοεθνής τους, 57 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα, εντοπίσθηκε η αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα προϊόντα, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.000 ρολόγια και 3.000 γυαλιά ηλίου διαφόρων εταιρειών. Η εμπορική αξία των κατασχεθέντων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΕΛ.ΑΣ: Δύο παράνομα εργοστάσια λαθραίων τσιγάρων

Δεκάδες συλλήψεις στην περιοχή της Ελευσίνας μετά από αστυνομική επιχείρηση- Αποκάλυψη του Βασ. Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ.

Δύο εργοστάσια μαζικής παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή της Ελευσίνας εντόπισε μετά από πολύμηνη έρευνα η ΕΛ.ΑΣ με τεράστιες ποσότητες, στη μεγαλύτερη πιθανόν υπόθεση παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων που αποκαλύπτεται στην χώρα μας.

Το κάθε ένα από τα εργοστάσια (σ.σ. χρησιμοποιούσαν καπνά που είχαν εισαχθεί παρανόμως κυρίως από την Μολδαβία) παρήγαγε κάθε μήνα περίπου 8-10 κοντέινερ με λαθραία πακέτα τσιγάρα από τουλάχιστον 10 γνωστές μάρκες, με τζίρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το κέρδος από κάθε κοντέινερ υπολογιζόταν στα 250.000 περίπου ευρώ. Οι μεγαλύτερες ποσότητες τσιγάρων από τα δύο παράνομα εργοστάσια της δυτικής Αττικής προωθούντο στην Ιταλία αλλά και στην ελληνική αγορά.

Η ΕΛΑΣ που συνεργάσθηκε σε αυτή την επιχείρηση με κλιμάκιο της Σκοτλαντ Γιαρντ όπως και Μολδαβούς κι Ιταλούς αξιωματικούς , προχώρησε στην σύλληψη τουλάχιστον 15 ατόμων , ενώ υπολογίζεται ότι δεκάδες ήταν οι «εργαζόμενοι» στα παράνομα εργοστάσια. Τα μηχανήματα συσκευασίας των λαθραίων τσιγάρων φέρεται να είχαν αποκτηθεί από χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ένας Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας που είχε κατηγορηθεί ξανά για λαθρεμπόριο τσιγάρων και συγγενείς του οποίου είχαν γίνει προσφάτως στόχος εγκληματικής επίθεσης.

Όπως προκύπτουν από τις ίδιες πηγές στον χώρο των λαθρεμπόρων τσιγάρων μαίνεται «εμφύλιος» γιατί οι μεταφορείς λαθραίων τσιγάρων με πλοία και φορτηγά από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι «χάνουν» πελατεία από τους εισαγωγείς καπνού με τα εργοστάσια παραγωγής λαθραίων τσιγάρων που έχουν και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους . Κι έτσι εκτιμάται ότι ίσως υπάρξουν κι άλλες ενέργειες αλληλοεξόντωσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την έρευνα για την συγκέντρωση κι άλλων στοιχείων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή κρατικών υπαλλήλων.