Βρέθηκαν 11 παιδιά σε λημέρι «εξτρεμιστών» στις ΗΠΑ [εικόνες]

Ένα μήνυμα απόγνωσης για τρόφιμα και νερό οδήγησε την αστυνομία του Νέου Μεξικό στην ανακάλυψη 11 παιδιών σ’ ένα βρώμικο λημέρι «εξτρεμιστών».

Η αστυνομία αναζητούσε ένα νήπιο που είχε απαχθεί στη γειτονική πολιτεία της Τζόρτζια, όταν έλαβε ένα μήνυμα μέσω ενός ιδιωτικού ντέτεκτιβ, που προειδοποιούσε ότι τα άτομα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στο λημέρι «λιμοκτονούσαν και χρειάζονταν τρόφιμα και νερό».

Μετά την έκδοση εντάλματος ερεύνης αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κτήμα στην περιοχή Αμάλια και βρήκαν τα παιδιά ηλικίας 1-11 ετών σε τόσο άθλια κατάσταση, ώστε έμοιαζαν με «πρόσφυγες».

Σύμφωνα με τον σερίφη Τζέρι Χόγκρεφε της κομητείας Τάος, τα παιδιά ζούσε «στην πιο αξιοθρήνητη κατάσταση», που είχε αντικρίσει στη ζωή του.

«Τα μόνα τρόφιμα που βρήκαμε εκεί ήταν λίγες πατάτες κι ένα κουτί με ρύζι. Αλλά το πιο θλιβερό ήταν όταν οι άνδρες μου εντόπισαν πέντε ενήλικες και 11 παιδιά που θύμιζαν πρόσφυγες από τριτοκοσμική χώρα, χωρίς τροφή και νερό, χωρίς παπούτσια, ντυμένοι όλοι τους με βρώμικα κουρέλια», είπε.

Η αστυνομία παρέδωσε τα παιδιά σε υπαλλήλους της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στη διάρκεια της εφόδου συνελήφθησαν δύο άνδρες από τη Τζόρτζια καθώς και τρεις γυναίκες που πιστεύεται ότι ήταν οι μητέρες των παιδιών.

Ο σερίφης είπε ότι οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι ήταν «εξτρεμιστές» μουσουλμάνοι κι ότι αρνήθηκαν αρχικά να υπακούσουν στις εντολές των αστυνομικών.

Ο Σιράτζ Γουαχάτζ κατηγορείται για την απαγωγή του τρίχρονου γιου του (Φωτογραφία: ΑΡ) Ο Σιράτζ Γουαχάτζ κατηγορείται για την απαγωγή του τρίχρονου γιου του (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο ένας απ’ τους άνδρες αυτούς, ο Σιράτζ Γουαχάτζ κατηγορείται ότι απήγαγε το παιδί του, που παθαίνει συχνά κρίσεις, από το Τζόνσμπορο της Τζόρτζια τον περασμένο Δεκέμβριο όταν το έβγαλε βόλτα στο πάρκο.

Το παιδί δεν βρέθηκε στο λημέρι των εξτρεμιστών. Ο σερίφης είπε ότι ο 39χρονος Γουαχάτζ ήταν «βαριά οπλισμένος με τουφέκι AR15, πέντε γεμιστήρες με 30 σφαίρες έκαστος και τέσσερα πιστόλια».

Στον δεύτερο άνδρα, ονόματι Λούκας Μόρτεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπόθαλψη φυγάδα (Φωτογραφία: ΑΡ) Στον δεύτερο άνδρα, ονόματι Λούκας Μόρτεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπόθαλψη φυγάδα (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η Αμάλια βρίσκεται σε μια απομονωμένη, ερημική περιοχή κοντά στα σύνορα του Νέου Μεξικό με το Κολοράντο.