Βρετανία: Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Brexit

Με άνετη πλειοψηφία 124 ψήφων εγκρίθηκε επί της αρχής από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για υλοποίηση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, 358 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και 234 εναντίον της συμφωνίας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Επίσης, οι βουλευτές στήριξαν το χρονοδιάγραμμα για τησυζήτηση του νομοσχεδίου εντός τριών ημερών, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδήστις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου και στη συνέχεια τη ψήφισή του.

ο νομοσχέδιο αναμενόταν να περάσει εύκολα αφού οι Συντηρητικοί κέρδισαν πλειοψηφία 80 βουλευτών στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε και να απορρίψουμε τις παλιές ετικέτες του Leave και τουRemain» ανέφερε κατά την ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των ΕργατικώνΤζέρεμι Κορμπίν έκανε λόγο για «απερίσκεπτο» νομοσχέδιο που θα διχάσει την κοινωνία και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να το καταψηφίσουν.

Η Βουλή θα διακόψει τη λειτουργία της για την περίοδο των εορτών για να συνέλθει ξανά στις 7 Ιανουαρίου, περνώντας στο επόμενο στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας.