Βουλγαρία: Πολίτες συλλαμβάνουν πρόσφυγες! Σάλος με βίντεο!

Σάλος ξέσπασε με βίντεο που παρουσιάζει Βούλγαρους να έχουν πιάσει πρόσφυγες, να τους έχουν δέσει τα χέρια και να τους κρατούν πεσμένους στο έδαφος, σε ένα δάσος, στη βουλγαρο-τουρκική μεθόριο, με οργανώσεις να ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες για το περιστατικό.

«Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι, Κρασιμίρ Κάνεφ.

Ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας Αντόνιο Ανγκέλοφ δήλωσε πως αυτή η ενέργεια από ιδιώτες είναι «το λιγότερο παράνομη».

Οι πρωτοβουλίες πολιτών που κυνηγούν πρόσφυγες την περιοχή των συνόρων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη Βουλγαρία, μια χώρα που μοιράζεται μια μεθόριο έκτασης 269 χιλιομέτρων με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πρόσφταη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, το 60% των Βούλγαρων θεωρούν πως οι πρόσφυγες συνιστούν «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους κατοίκους να επαγρυπνούν για την ενδεχόμενη παρουσία προσφύγων, προειδοποιώντας τους ωστόσο να μην το παρακάνουν.