«Βόμβα» της κυβέρνησης στην επένδυση στο Ελληνικό- Το χαρακτηρίζει αρχαιολογικό χώρο

Βόμβα στα θεμέλια της προσπάθεια για αξιοποίηση του Ελληνικού, αλλά και στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, βάζει η πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει αρχαιολογικό χώρο όλο τον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή της τροποποιημένης συμφωνίας το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, με επιστολή του προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια υπουργεία, αναφέρει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή η οποία ουσιαστικά καλύπτει το σύνολο της προς παραχώρηση έκτασης.
Σημειώνεται πως η παραχώρηση του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι η 16η Νοεμβρίου του 2016.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ανάλογο πρόβλημα ενδέχεται να δημιουργηθεί και με το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ, επιδιώκει να παραχωρήσει για 40 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη θα θεωρηθεί θαύμα αν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την επένδυση στο Ελληνικό, ο όμιλος Λάτση, δεν αποσύρει τελικώς το ενδιαφέρον της τινάζοντας στον αέρα όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αφού η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση θεωρείται «πιλότος» κι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης.
Επειδή δε οι δανειστές δεν είχαν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα συμπεριέλαβαν την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης την οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα και έχει ψηφίσει στη Βουλή. Οποιαδήποτε εμπλοκή στην επένδυση θεωρείται βέβαιο ότι θα μπλοκάρει και την εκταμίευση των δόσεων προς τη χώρα μας, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την ελληνική οικονομία.