Βίτσας «αδειάζει» Μάρδα για πρόσφυγες-επενδυτές

Σαφείς αποστάσεις από την εισήγηση του Δημήτρη Μάρδα για πρόσφυγες-επενδυτές, πήρε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για μια «γενικότερη τοποθέτηση», τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη σε αυτήν».

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Συντονιστικού για τους πρόσφυγες και μετανάστες είπε χαρακτηριστικά:

«Ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης, δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή, δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση (επενδυτή) μεταξύ των προσφύγων».

Επίσης, ο κ. Βίτσας σχολίασε τη νέα αναταραχή, την Κυριακή, στην Ειδομένη και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ΜΚΟ.

«Καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τα επιπλέον μέτρα είναι να απαγορεύσουμε σε αυτές τις ΜΚΟ να μπαίνουν σε οργανωμένους χώρους και το δεύτερο είναι ότι μέσω της πειθούς θα πρέπει να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη».