Βενεζουέλα: Δολοφονήθηκε μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης

Ένα μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, ενός σώματος με ευρείες εξουσίες τα μέλη του οποίου είναι αποκλειστικά υποστηρικτές του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δολοφονήθηκε από άγνωστο την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του Τομάς Λουσένα», μέλους της Συντακτικής Συνέλευσης που εκπροσωπούσε την Πολιτεία Τρουχίγιο, τόνισε η πρόεδρος του σώματος Ντέλσι Ροντρίγκες σε ανάρτησή  εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Η Ροντρίγκες, η οποία θεωρείται στενή συνεργάτιδα του προέδρου Μαδούρο, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι οι δράστες αυτού του φόνου, στη Βαλέρα, στην Πολιτεία Τρουχίγιο, στη δυτική Βενεζουέλα, θα συλληφθούν και «θα τιμωρηθούν» από τη δικαιοσύνη. Δεν έδωσε ωστόσο λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα.

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη Συντακτική Συνέλευση η οποία προασπίζει τη Βενεζουέλα», συμπλήρωσε πάντως η Ροντρίγκες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δολοφονία είχε πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Βενεζουέλας, ο δράστης, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, προσέγγισε τον Λουσένα και πυροβόλησε εναντίον του επανειλημμένα.

Η Συντακτική Συνέλευση, η οποία εξελέγη την 30ή Ιουλίου με πρωτοβουλία του προέδρου Μαδούρο, έχει ιδιοποιηθεί τις εξουσίες του κοινοβουλίου, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση. Βασική αποστολή της είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος της Βενεζουέλας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

SHARE