Βαρύ το κλίμα στη ΝΔ: Γιατί διέγραψαν τον Μίχαλο

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για παραληρήματα της κυβέρνησης που χρήζουν ψυχιατρικής παρέμβασης, ωστόσο στην Πειραιώς είναι αυτοί που επιδίδονται σε κινήσεις πανικού, ταραχής και απόλυτης εσωστρέφειας.

Οι «τάσεις φυγής» στο «στρατόπεδο» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όχι μόνο δεν τρομάζουν το Μαξίμου, αλλά «μπορεί να μας ισχυροποιήσουν» σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, την ίδια ώρα που στη Νέα Δημοκρατία «τρώγονται με τα ρούχα τους», σαστίζοντας από τα συμπαγή κυβερνητικά θεμέλια που δείχνουν τα απορροφούν τους κραδασμούς, αλλά και από το γεγονός ότι η «εικόνα διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού» που ήθελαν να περάσουν γυρίζει μπούμερανγκ.

«Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μίχαλου για τη διαγραφή του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ένα σχόλιο που ίσως δεν θα μπορούσε να καθρεφτίζει καλύτερα την κατάσταση στην Πειραιώς, μαρτυρώντας ίσως και προϊούσα φθορά.

Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ με την κίνηση του Μητσοτάκη να δείξει την πόρτα της εξόδου σε ένα στέλεχος ήπιων τόνων, αλλά με αδιαμφισβήτητη προσφορά, με φιλελεύθερες απόψεις, αλλά χωρίς φανφάρες, αναγκάζει πολλούς να πιστέψουν πως κάνει στροφή προς τα πιο… δεξιά.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η έντονη αντίδραση ενός ακόμη… διαγραμμένου τον τελευταίο καιρό, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή, αλλά και για μια Νέα Δημοκρατία που καμία σχέση δεν έχει με αυτήν του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή.

Αλλά και η ανεξάρτητη πια Κατερίνα Παπακώστα επέκρινε σφοδρά τη διαγραφή του κ. Μίχαλου στο twitter αναρωτώμενη ποιους εξυπηρετεί.
«Η προγραφή, οι διαγραφές θεσμικών προσώπων της κεντροδεξιάς τί εξυπηρετούν; Να σκεφτούν ώριμα οι βουλευτές ,τα στελέχη και οι ψηφοφόροι αυτή η αιμορραγία ποιους εξυπηρετεί ,τι σχέδια υπηρετούνται και κατά πόσον είναι διατεθειμένοι να τα υπερασπιστούν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μίχαλος: Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική η απόφαση της διαγραφής μου από τη ΝΔ

Για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, με την οποία συνιστά «ψυχραιμία» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχω ex officio, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην Πολιτική Επιτροπή, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου, είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου, αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».