Τζεμπ Μπους: Δεν στηρίζω τον Τραμπ, δεν είναι συνεπής συντηρητικός!

Μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει τη βάση της κοινωνίας των ρεμπουμπλικάνων αλλά δεν κερδίζει τα στελέχη του κόμματος.

Ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος των Ρεμπουμπλικάνων ο Τζμπ Μπους που ήταν συνδιεκδικητής στην κούρσα για το χρίσμα με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν τον θεωρεί συνεπή συντηρητικό.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει επιδείξει ούτε ισχυρή προσωπικότητα, ούτε δύναμη χαρακτήρα. Δεν είναι συνεπής συντηρητικός και για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπους.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να στηρίξει ούτε τη Χίλαρι Κλίντον στο στρατόπεδο της οποίας έχουν συνταχθεί αρκετά μεγάλα ονόματα των Ρεμπουμπλικάνων επειδή θεωρούν ότι μια πιθανή εκλογή Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα ήταν καταστροφική για τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι κατά πόσον οι δηλώσεις αυτές, όπως του κ. Μπους, θα επηρεάσουν την πολυέξοδη προεκλογική εκστρατεία του κ. Τραμπ και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο λόγος του προσελκύει μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας από το οποίο λείπει στοιχειώδης πολιτική σκέψη και κρίση.

Πολλοί εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν μια μακροχρόνια τακτική πολλών προηγουμένων κυβερνήσεων να κρατήσουν χαμηλό το επίπεδο του μέσου Αμερικανού, πολλοί από τους οποίους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αρνούντο και να ψηφίσουν. Μόνο που τώρα φαίνεται ήλθε η ώρα ενός λαϊκιστή και εμφανώς επικίνδυνου προσώπου που δεν λογαριάζει το χρήμα για να ικανοποιήσει την προσωπική του φιλοδοξία, ο οποίος με τον λόγο του προσελκύει όλους εκείνους που δεν έχουν πολιτική σκέψη ή κρίση.