Τζαβάρας – Λοβέρδος: χρειάζεται  νέα, σωστή τροπολογία    για  τα 38 εκατ.  ευρώ,  αλλοιώς  θα τα  πληρώσει   ο Ιβάν Σαββίδης.

Δημητριάδης, βουλευτής Κοζάνης και όχι Θράκης, απλός λογιστής: Την τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ μου την έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν δική μου.

Κυβερνητική γκάφα, επιπολαιότητας και προχειρότητας στην τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ εντόπισαν κορυφαίοι νομικοί, την οποία αποκάλυψε  ο πρώην υπουργός και βουλευτής  Ηλείας Κώστας Τζαβάρας  και  καταδίκασε  ο πρώην υπουργός , καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Προχθές  για το ίδιο θέμα Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σαφείς απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την ΣΕΚΑΠ και τον Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας πως αν υπήρχε δική σε εξέλιξη, τότε η τροπολογία της κυβέρνησησς συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν τότε η «φωτογραφική-χαριστική» τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απαλλαγή του επιχειρηματία από τα πρόστιμα, «συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσία στη δικαστική».

Ομολογία ότι όλα έγινα στο γόνατο, στα κρυφά και επιπόλαια τελικά.«Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο. Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης μιλώντας στον Αθήνα 984.  Δεν έχει καμία τέτοια  επιτελική θέση, επιπλέοπν είναι βουλευτής  Κοζάνης και όχι  της Θράκης,ενώ οι μόνες σπουδές και γνώσεις είναι του πτυχιούχου λογιστή  της Σχολήε Λογιστών  ΤΕΙ.  Ζεί και  εργάζεται  στην Προλεμαίδα.

Την ίδια ώρα για κυβερνητική γκάφα κάνουν λόγο κορυφαίοι νομικοί, καθώς δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ.

Όπως δήλωσε ο νομικός και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεων της την ΣΕΚΑΠ. Ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στο νομό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.

Η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ενδέχεται να συνιστά κρατική ενίσχυση κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού.

Τσίπρας: Η τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ κατατέθηκε από βουλευτή…

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την χαριστική τροπολογία υπέρ της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρηματολογήσει ότι με τη ρύθμιση «δίνεται η δυνατότητα σε μία υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους. Και αυτό εσείς το ονομάζετε “φωτογραφική διάταξη”!».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει ότι η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή Δημήτρη Δημητριάδη,κάτι που πλέον διέψευσε ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

«Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η τροπολογία αυτή κατατέθηκε από Βουλευτή και όχι από Υπουργό. Και δεν ξέρω αν το πρόβλημά του είναι ότι ο Βουλευτής είναι από την Κοζάνη. Μάλλον, όμως, το πρόβλημά του είναι η υποτίμηση του ρόλου του Βουλευτή και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πιστεύοντας ότι οι Βουλευτές δεν έχουν ρόλο σε αυτό το Κοινοβούλιο και δεν πρέπει να καταθέτουν τροπολογίες» είχε δηλώσει στις 28 Απριλίου από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας.