Τζαβάρας: Άμεσα κατεπείγουσα έρευνα για τις υποκλοπές

Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση και ειδικότερα την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας για το θέμα των υποκλοπών και των σχετικών κασετών που κυκλοφορούν δημοσίως, με αφορμή τους διαλόγους για “30, 40, 50 βιβλία” που πρέπει να πάνε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζαβάρα:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας κ. Παπαγγελόπουλος ομολόγησε κατά τη χθεσινή του ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων ότι εδώ και πολύ καιρό γνώριζε την ύπαρξη κασετών που κυκλοφορούν με διαλόγους για “30, 40, 50 βιβλία” που πρέπει να πάνε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τον τελευταίο καιρό η δημόσια χρήση συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί έχει σχεδόν γενικευτεί στα κανάλια και στις εφημερίδες.
Η ιδιωτικότητα των πολιτών έχει καταλυθεί και η αδιαφάνεια κυριαρχεί. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθεί ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός ότι μεταξύ των άλλων έχει και αυτός την αρμοδιότητα να ζητήσει κατεπειγόντως την έρευνα του εκφυλιστικού αυτού φαινομένου που εμφανίζει τη χώρα ως ένα ξέφραγο αμπέλι. Που οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες και το Κράτος δικαίου καθημερινά καταρρακώνεται υπό την ανοχή όχι μόνο του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η Νέα Δημοκρατία έχει φέρει το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Επερώτηση που θίγει και καυτηριάζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης και ζητάει απαντήσεις και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.
Η συνήθως λαλίστατη κυρία Γεροβασίλη οφείλει να απαντήσει, έστω και με καθυστέρηση γι’ αυτό το θέμα».