Τσίπρας σε πρόεδρο ΣΕΤΕ: Δεν θα πληγεί ο τουρισμός από τους φόρους, πάμε στοίχημα;

Μήνυμα αισιοδοξίας επιχείρησε να εκπέμψει ο πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας.

Ωστόσο αλγεινή εντύπωση έκανε στα μέλη του ΣΕΤΕ και στους συνέδρους η απάντηση του κ. Τσίπρα στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλέσει «ταφόπλακα» για τον τουρισμό το φόρο πληρότητας που επεβλήθη στα ξενοδοχεία.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ να βάλουν στοίχημα και αν χάσει να του το πληρώσει ότι οι αφίξεις θα είναι αυξημένες κατά 10%, ενώ ο κ. Ανδρεάδης νωρίτερα είχε πει ότι τελικά ο φόρος πληρότητας θα πλήξει τον τουρισμό και τις αφίξεις. Μάλιστα εγκαλώντας τον κ. Ανδρεάδη του είπε ουσιαστικά ότι δεν δικαιούται να λέει ως εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ ότι ο κλάδος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους τόνισε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό ανέφερε ο πρωθυπουργός και όπως είπε, θέλει να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας , παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Για τον πυλώνα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας. Ωστόσο η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας και ασφάλειας