Τσίπρας προς ΔΝΤ: Εκτός συμφωνίας η περικοπή συντάξεων

Η επιθυμία των δανειστών για περικοπή συντάξεων, είναι εκτός πλαισίου συμφωνίας του Καλοκαιριού και για το λόγο αυτό δεν θα γίνει αποδεκτή, είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΔΝΤ που επιμένει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ενώ φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ είπε ότι «απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».

«Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός.