Τσίπρας από τα Τρίκαλα: Δίνουμε τα επιδόματα για να φύγουν οι νέοι από το παιδικό δωμάτιο

«Η χώρα πέρασε σε άλλη… πίστα» – Μίλησε για κοράκια που περιμένουν να ανατρέψουν την ακολουθούμενη φιλολαϊκή πολιτική – Χλιαρό και μικρό το ακροατήριο

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Τρίκαλα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκέντρωση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, δεν είχε μαζική προσέλευση με τους κατοίκους των Τρικάλων να κυκλοφορούν άνετα ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ακόμη και πάνω στα αγαπημένα τους ποδήλατα.

 

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Καρδίτσας και των Τρικάλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μόνο ένα ρεύμα νίκης, είναι ένα γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας».

 

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου «αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά».

Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη

 

Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη “πρωθυπουργό” από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

 

Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός, είπε, και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία.

 

“Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει,ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά ξανά στους Ρομά που συμμετέχουν στη συγκέντρωση και τόνισε πως η κυβέρνηση πήρε μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και δεν θεωρεί τους τσιγγάνους «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Ο Μητσοτάκης έχει πρόγραμμα πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ και το πρόγραμμα αυτό θέλει να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία.

 

Σχολιάζοντας την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επιδόματα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε να παίρνει κάποιος 300 ευρώ το μήνα.

 

«Τα 100 και 200 ευρώ είναι για τον Μητσοτάκη τα tips που δίνει όταν πηγαίνει για φαγητό». «Εμείς που ξέρουμε τι σημαίνουν αυτά τα βοηθήματα τα δίνουμε για να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να φύγουν από το παιδικό δωμάτιο» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Περάσαμε σε άλλη… πίστα

 

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι η χώρα βγήκε από τη μέγγενη των μνημονίων και ότι πλέον είναι σε άλλη πίστα!

 

Γι αυτό δώσαμε τη 13η σύνταξη και μειώσαμε το ΦΠΑ. Γι΄αυτό προγραμματίσαμε ένα πακέτο παροχών 1,3 δισ ευρώ για την επόμενη χρονιά. Γι΄αυτό καταργήσαμε τις κατασχέσεις για τις επιδοτήσεις και σώσαμε το εισόδημα των αγροτών» πρόσθεσε.

 

«Μας λένε ερασιτέχνες και κατσαπλιάδες. Αυτοί όμως είναι επαγγελματίες στη μίζα» είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του και σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε την κατασκευή του οδικού άξονα Ε- 65

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι «κοράκια καιροφυλακτούν για να ακυρώσουν τα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και αναφερόμενος εμμέσως στη ΝΔ είπε ότι αν βρεθεί πλειοψηφικό το ψηφοδέλτιο της τότε το μήνυμα στις ελίτ θα είναι ένα μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής μας. «Μέχρι τώρα παίζαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα κερδίσουμε» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός

SHARE