Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου: Πρώτος στόχος τα αστυνομικά τμήματα, πρώτο ορμητήριο το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια.

Φόβοι ότι και φέτος θα συνεχιστεί η θλιβερή παράδοση από το Δεκέμβριο του 2008. Σε επιφυλακή η Αστυνομία για τις διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου κατά την οποία συνεχίζεται η θλιβερή παράδοση επεισοδίων βίας και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας, με πρώτη κατάληξη τις βιοπραγίες στην Πλατεία Συντάγματος και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα η Αστυνομία, ενόψει των αυριανών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κλιμάκια της Ασφάλειας έχουν ήδη αρχίσει ελέγχους και συλλογή πληροφοριών, ειδικά μετά την ανεύρεση, χτες, 149 έτοιμων βομβών μολότοφ στα Εξάρχεια.

Οι μολότοφ βρέθηκαν στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Ναυάρχου Νοταρά 12, μέσα σε μια βαλίτσα. Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Πυροσβεστική, επειδή τους μύριζε έντονα βενζίνη και οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί βρήκαν τη βαλίτσα με το εκρηκτικό περιεχόμενο και ενημέρωσαν την Αστυνομία που την παρέλαβε.

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτιμούν ότι άγνωστα άτομα, τοποθέτησαν στο σημείο τις μολότοφ, προκειμένου να τις έχουν εύκαιρες σε περίπτωση επεισοδίων και να μην τις μεταφέρουν μαζί τους, καθώς όπως κάθε χρόνο θα υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τέτοιοι έλεγχοι αναμένονται από απόψε, ενώ έχουν ενταθεί οι έρευνες και για τυχόν άλλες κρυψώνες με αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα τάξης, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της Αστυνομίας στην Αττική θα είναι σε ετοιμότητα από αύριο το πρωί.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια εναντίον τους με βόμβες μολότοφ.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών, ιδιαίτερα στους χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο, στο άβατο των Εξαρχείων και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι και την Πλατεία Συντάγματος.