Τρικυμιώδης μαύρη θάλασσα καλύπτει ένα τριώροφο κτίριο -Κατά της βίας και των πολέμων [εικόνα]

Ο Τζέικ Άικμαν γεννήθηκε στο Λονδίνο, ζει στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, σπούδασε στο Michaelis School of Fine Arts και έως πριν λίγο καιρό δούλευε στο στούντιό του.

Τον Ιούλιο, έκανε την πρώτη καλλιτεχνική παρέμβασή του σε αστικό τοπίο: μια νωπογραφία σε τοίχο ενός τριώροφου παλαιού κτιρίου στο Κίεβο, στην οποία απεικονίζεται η τρικυμισμένη Μαύρη Θάλασσα.

Το πρώτο βήμα του Τζέικ στην τέχνη δρόμου έγινε στο πλαίσιο του πρότζεκτ ArtUnitedUs. Στον ιστότοπο αυτού του διεθνούς πρότζεκτ σημειώνεται ότι συνεργάζεται μέσω της τέχνης με κοινότητες για να επισύρει την προσοχή στο πρόβλημα του πολέμου, της επιθετικότητας, της βίας.

Ο καλλιτέχνης ζωγράφιζε τον τοίχο επί 9 μέρεςΟ καλλιτέχνης ζωγράφιζε τον τοίχο επί 9 μέρες

Σε αυτό συμμετέχουν 200 καλλιτέχνες και τα επόμενα χρόνια θα ζωγραφιστούν 200 τοίχοι σε όλον τον κόσμο. Ξεκινώντας από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, θα απλωθεί σε όλον τον κόσμο, αγνοώντας τα σύνορα.
Η τρικυμισμένη Μαύρη Θάλασσα του Τζέικ Άικμαν ήταν το πρώτο έργο σε αυτό το πρότζεκτ.

Οι πίνακες του Τζέικ – θαλασσινά τοπία, απομακρυσμένες ακτές, πυκνά δάση – είναι πλούσιες εικόνες αλλά ήρεμες.

Οι θάλασσες αποτελούν έμπνευση για τον καλλιτέχνη Οι θάλασσες αποτελούν έμπνευση για τον καλλιτέχνη

Μετά από εννιά μέρες που εργαζόταν για την τοιχογραφία του στο Κίεβο, δήλωσε: «Παίρνω μια αίσθηση του να αναβαθμίζω σε μεγάλο Το πρότζεκτ προβλέπει ανάλογες αστικές παρεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αμπχαζία (και αλλού).