Τραμπ προς Β. Κορέα: Μην μας υποτιμάτε και μην μας δοκιμάζετε

Tην «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγιάνγκ κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας πως «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

«Μην μας υποτιμάτε και μην μας δοκιμάζετε» είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος προς τη Βόρεια Κορέα, καλώντας παράλληλα τα μέλη του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίου να «μην αφεθούν να εκφοβιστούν» από την Πιονγιάνγκ. Διαμήνυσε ακόμη ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» και ότι δεν θα επιτρέψει «οι χειρότερες ωμότητες στην ιστορία να επαναληφθούν εδώ, σε αυτό το έδαφος που πολεμήσαμε και πεθάναμε για να εξασφαλίσουμε», υπενθυμίζοντας την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας.

Αναφερόμενος στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «μακράν του να εγγυάται την ισότητα των πολιτών της, αυτή η απάνθρωπη δικτατορία τους μετράει (…) με βάση αυθαίρετα κριτήρια που αφορούν την πίστη τους προς (τον αρχηγό) του κράτους».

Ο Τραμπ προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγιάνγκ αρνούμενες να της προσφέρουν «οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, ή αποδοχής» ή την «προμήθεια» οποιουδήποτε αγαθού.

EURONEWS

Ο Τραμπ προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ για την ανάπτυξη ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, αλλά προσέφερε επίσης μια διπλωματική διαδικασία για να «κλειστεί μια συμφωνία».

Η ομιλία του ακολούθησε την ακύρωση της απρογραμμάτιστης επίσκεψης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Τραμπ και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, καθώς έπειτα από δύο προσπάθειες το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσεδαφιστεί λόγω της ομίχλης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγες ώρες για την όπου αναμένεται να πιέσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ να εντείνει την πίεση που ασκεί το Πεκίνο στην Πιονγιάνγκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

SHARE