Τόσκας: Οι χθεσινοί δαρμένοι στην Ειδομένη θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές!

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι οι χθεσινοί δαρμένοι στην Ειδομένη θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επέμεινε ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί έδρασαν στο δικό τους έδαφος και όχι στο ελληνικό. Οπως ανέφερε, ο φράχτης έχει κατασκευαστεί δύο με τρία μέτρα πίσω από τη συνοριακή γραμμή, εντός σκοπιανού εδάφους και εκεί σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Ωστόσο, ο κ. Τόσκας απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στη ρίψη πλαστικών σφαιρών σε ελληνικό έδαφος, επεσήμανε μάλιστα ότι οι πρόσφυγες και όσοι τους βοήθησαν, άνοιξαν τρύπες στον φράχτη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες δεν θα πρέπει να επηρεάζουν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των προσφύγων.

Καταδίκασε τη ρίψη πλαστικών σφαιρών από τους σκοπιανούς, προσθέτοντας ότι οι χθεσινοί δαρμένοι μετανάστες θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές.

Ο υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη για τη δράση των ΜΚΟ στην Ειδομένη, ενώ συμπλήρωσε ότι όπως του έχουν πει και οι κάτοικοι της περιοχής δεν διαπιστώνεται εγκληματικότητα εκ μέρους των προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης.

Σε ερώτηση για το σοβαρό επεισόδιο την Παρασκευή στον Πειραιά και την επίθεση χρυσαυγίτη σε δημοσιογράφο με σιδερόβεργα, απάντησε ότι τον δημοσιογράφο τον προστάτευσε αστυνομικός, προσθέτοντας ότι έχει εντοπιστεί και αναζητείται ο δράστης, ενώ επισήμανε ότι οι δράστες των χθεσινών επεισοδίων στο λιμάνι συνελήφθησαν.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τον ισχυρισμό που εκφράστηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για αγαστή συνεργασία ΜΑΤ και χρυσαυγιτών, λέγοντας ότι «όσο είμαι εγώ υπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δώσει εντολή να μη συμμετέχουν αστυνομικοί με πολιτικά στις συγκεντρώσεις.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ως το Πάσχα θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος στην Ειδομένη και στον Πειραιά, αναφέροντας ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.