Τώρα το Μαξίμου «αδειάζει» τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας -Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία

Η δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τους χειρισμούς του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, πέντε ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 88 νεκρούς.

Αφού από την κυβέρνηση δεν ακούστηκε μία συγνώμη, αλλά και καμία ανάληψη ευθυνών, εκτός της πολιτικής που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα διαρρέουν τη δυσαρέσκειά τους για τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει καμία παραίτηση και καμία αποπομπή για τυχόν λάθη και παραλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε βαρύ κλίμα, προβληματισμός και πολλαπλά ερωτήματα για το τι δεν έγινε σωστά την ώρα της τραγωδίας. Υπενθυμίζεται όμως ότι μία ημέρα νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποστήριξε ότι δεν διαπίστωσε κανένα λάθος στους χειρισμούς στο Μάτι.

Κατά πληροφορίες του iefimerida η ηγεσία του Μαξίμου όταν έκλεισαν οι πόρτες της συνεδρίασης, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της. Πηγές με καλή γνώση όσων ειπώθηκαν,λένε πως από την Τρίτη και μετά υπήρξε ολιγωρία εκ μέρους του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Μάλιστα του καταλογίζουν πως σε πολλά σημεία και για θέματα της αρμοδιότητάς του αναγκαζόταν να παρέμβει η πολίτικη ηγεσία.

Ειδικότερα,γίνεται λόγος τόσο για έλλειψη συντονισμού των εθελοντών αλλά και για τους ανθρώπους που αναζητούνταν. Θέμα που εξόργισε περαιτέρω την κοινή γνώμη,αφού δεν υπήρξε ποτέ σαφής εικόνα για τον αριθμό.

Ωστόσο οι παραιτήσεις και οι αποπομπές μπορούν να…περιμένουν

Ο Αλέξης Τσίπρας,πάντως, παρά τις δεύτερες σκέψεις που κάνει δε θέλησε να λειτουργήσει στη λογική του αποδιοπομπαίου τράγου.

«Οι αποκεφαλισμοί, την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν είναι πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζοντας πως αν πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, αυτή δεν αφορά στις επιχειρησιακές πλευρές της κολοσσιαίας προσπάθειας διάσωσης.!