Το συλλαλητήριο “Παραιτηθείτε” τρομάζει το Μαξίμου

Χωρίς την αντιδιαδήλωση τελικά των αναρχικών και των πάσης φύσεως αντιεξουσιαστών και υπόπτων κουκουλοφόρων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ειρηνική συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στην Αθήνα (Σύνταγμα 18:30) και στην Θεσσαλονίκη (Λευκό Πύργο 20:00), που έχει προκαλέσει πανικό στη κυβέρνηση, λόγω του μεγάλου κύματος δυσαρέσκειας που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όλως περιέργως οι αντιεξουσιαστές, που για πρώτη φορά στα χρονικά εμφανίζονται αλληλέγγυοι σε κυβέρνηση, ανήρτησαν δεύτερη ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου του, όπου ακύρωναν το κάλεσμα τους για αντιδιαδήλωση.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση αντιεξουσιαστών ότι θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, αντισυγκέντρωση, κόντρα στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε». Και η σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έθετε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την τυχόν βίαια επεισόδια.

«Συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα ακυρώνοντας τη μάζωξη των ακροδεξιών μνημονιολάγνων» ανέφεραν στην ανάρτηση τους οι αναρχικοί

Αντιδρώντας, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει: «Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση». Η Συγγρού κατέστησε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος “Παραιτηθείτε”, στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος.

Παρά την ακύρωση της αντισυγκέντρωσης το κλίμα είναι «πολεμικό» και όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που όλες τις προηγούμενες ημέρες, προσπάθησε να υπονομεύσει τη διαδήλωση.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας είναι η πρωτοφανής δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη η οποία κατηγόρησε τους διοργανωτές της ότι κινούνται εχθρικά προς την χώρα αυτή τη στιγμή!

Με τη δήλωση αυτή σηματοδοτήθηκε η αλλαγή πλεύσης από την κυβερνητική ηγεσία, η οποία μέχρι την παραμονή των συλλαλητηρίων έδειχνε να υποβαθμίζει τη σημασία τους αφήνοντας τον αντίλογο στις δηλώσεις Φίλη, Σκουρλέτη και Νεφελούδη.

«Σχέδιο εναντίον αριστερών κυβερνήσεων»

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση εδειξε να αιφνιδιάζεται από τη διοργάνωση ενός συλλατηρίου στην ιστορική πλατεία της Αθήνας και …ανακαλυψε σχέδιο της ΝΔ εναντίον αριστερών κυβερνήσεων.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση», ανέφερε ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε από το Μαξίμου λίγες ώρες πριν από τις συγκεντρώσεις για να εκφραστεί η νέα επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης. «Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου», προστίθετο στο ίδιο κυβερνητικό non paper με το οποίο ήταν σαφής η προσπάθεια να περιοριστεί η πολιτική σημασία της λαϊκής αντίδρασης εμφανιζόμενη ως κομματικά υποκινούμενη από τη ΝΔ.

«Επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της» ήταν η αντιφατική συνέχεια του ίδιου σημειώματος που συσχέτιζε τα συλλαλητήρια με την επιστολή που απέστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να καταγγείλει σωρεία αντισυνταγματικών πρακτικών. «Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων “παραιτηθείτε”, σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα “αντιδημοκρατικής εκτροπής” και “οικονομικής δυσπραγίας”, (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010 – 2014)ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα», ανέφερε ακόμη το ενημερωτικό σημείωμα.

Γινόταν ακόμη σε αυτό λόγος για «ανόητη και εκβιαστική τακτική» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επίσης και για «άκρως επικίνδυνο σχέδιο για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών». Ενώ καταμαρτυρούνταν στη ΝΔ «ανυπόφορος επικοινωνιακός ερασιτεχνισμός» και δεν έλειπε η προσφιλής αναφορά στη διαπλοκή. «Η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν -για ευνόητους λόγους- από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόστομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι», κατέληγε το κείμενο του προπαγανδιστικού μηχανισμού του πρωθυπουργικού γραφείου.

Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση
«Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;», σχολίασε σε απαντητική ανακοίνωση η Συγγρού. «Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία» προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους», σύμφωνα με τους επιτελείς της Συγγρού. «Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά» ανέφεραν ακόμη.