Το rematch των McGregor – Diaz και η πώληση του UFC

γράφει ο Θωμάς Πίτσαβος

 

Πρίν μερικούς μήνες σας είχα γράψει για τη μάχη μεταξύ του Conor McGregor και του Nate Diaz [1]. Ο Diaz κατάφερε με ένα κεφαλοκλείδωμα στο τέλος του 2ου γύρου να πάρει τη νίκη, αν και στον πρώτο γύρο δέχτηκε κάποια αρκετά δυνατά χτυπήματα. Το γεγονός όμως πως είναι λίγο ψηλότερος αλλά και πιο ογκώδης και βαρύς από τον αντίπαλό του, μάλλον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης (την οποία μπορείτε για λίγες μέρες ακόμα να παρακολουθείτε ΕΔΩ). Όπως είναι φυσικό, ο McGregor ζήτησε άμεσα ρεβάνς και το UFC του την έδωσε.

Γιατί να μην το κάνει άλλωστε όταν το UFC 196 το οποίο και κορυφώθηκε με τη μάχη του McGregor και του Diaz απέδωσε στην εταιρία 8.1 εκ. δολάρια από τα 14,898 εισιτήρια που πωλήθηκαν αλλά και περίπου 40 εκ. δολάρια από τα pay-per-view (όποιος ήθελε να παρακολουθήσει το UFC 196 θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 20 ευρώ σε διάφορες πλατφόρμες στο internet όπως το youtoube).

Παρόμοια νούμερα αναμένονται και για το δεύτερο σκέλος της διαμάχης τους. Το ποιός θα κερδίσει, άγνωστο. Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στον McGregor, κάτι το οποίο, κατά την άποψή μου, δε δικαιολογείται βάσει της πρώτης τους μάχης. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η επιμονή του McGregor να αντιμετωπίσει τον Diaz στα κιλά στα οποία ηττήθηκε στην πρώτη τους μάχη (77 κιλά ή 170 λίβρες), αν και κανείς από τους δύο δεν αγωνίζεται συστηματικά σε αυτή την κατηγορία. Ο ίδιος δήλωσε πως οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με την πρώτη τους αναμέτρηση θα έριχνε σκιές στο σκοπό και τη σημασία αυτής της ρεβάνς.

Σχεδόν σίγουρο είναι πως αν νικητής αναδειχθεί ο Ιρλανδός, κάποια στιγμή θα δούμε και την ολοκλήρωση της τριλογίας, κάτι που πολλοί επιθυμούν και ήδη περιμένουν με ανυπομονησία.

Είναι λογικό πως αντιπαλότητες σαν την παραπάνω ανεβάζουν κατά πολύ το ενδιαφέρον των φίλων των μεικτών πολεμικών τεχνών. Εκείνο το οποίο επίσης ανεβαίνει και μάλιστα με το ρυθμό εκθετικής συνάρτησης είναι η τιμή του UFC ως εταιρία. Για να καταλάβετε την τεράστια υπεραξία που έχει λάβει το προϊόν τα τελευταία χρόνια, συλλογιστείτε πως οι αδερφοί Fertitta (κάτοχοι περίπου του 90% του UFC) και ο Dana White (κάτοχος του υπολειπόμενου 10%) αγώρασαν το UFC το 2000 για 2 εκ. δολάρια και το πούλησαν πρίν από περίπου ένα μήνα για 4 δις. δολάρια. Όχι και άσχημα για μια δουλειά 15 χρόνων…

 

* Η μάχη θα γίνει στο Las Vegas γύρω στις 07.00 π.μ. ώρα Ελλάδας της 21ης Αυγούστου 2016.